Drupaču kūka ar āboliem, plūmēm un mellenēm
Foto: Publicitātes foto
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Šī vasara Latviju lutinājusi gan ar laikapstākļiem, gan labu ogu un augļu ražu. Dārzos sācies ābolu laiks. Ko ar tiem iesākt, kad pirmā ābolu kāre pārvarēta un svaigā veidā tie vairs "nelien iekšā", iesaka kulinārijas eksperte un "Rimi" gardēde Signe Meirāne.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Kūkas formu 26 cm diametrā ietauko ar sviestu un izbārsti ar miltiem (gan pamatni, gan malas) vai izklāj ar cepamo papīru.

Drupačām bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas. Pievieno sviestu un, ar pirkstu galiem iestrādājot miltus sviestā, veido drupačas.

Saputo olas un olu dzeltenumus ar cukuru un kanēli 6‒7 minūtes, līdz masa ir gaisīga.

Mikserim lēnām darbojoties, pievieno izkausēto sviestu, pēc tam iemaisi abu veidu miltus ar sāli. Lej mīklu formā, izlīdzini, uzliec ābolus, plūmes un mellenes.

Uzber drupačas, no sākuma liekot lielākās un beigās visu aizpildot ar mazajām drupačām, kas bļodas apakšā. Cep krāsnī apmēram 40 minūtes.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form