Foto: Publicitātes foto
Šī vasara Latviju lutinājusi gan ar laikapstākļiem, gan labu ogu un augļu ražu. Dārzos sācies ābolu laiks. Ko ar tiem iesākt, kad pirmā ābolu kāre pārvarēta un svaigā veidā tie vairs "nelien iekšā", iesaka kulinārijas eksperte un "Rimi" gardēde Signe Meirāne.
60Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 olas4 olu dzeltenumi180 gbrūnais cukurs1 TKmalts kanēlis200 gizkausēts un nedaudz atdzesēts sviests200 gkviešu milti80 gvidēji rupji rudzu milti1 šķipsnajūras sāls200 gnomizoti, iztīrīti un gabaliņos sagriezti āboli200 ggabalos sagrieztas plūmes bez kauliņiem100 gmellenes TKkardamona pulveris105 gkviešu milti90 grudzu milti45 gmalti lazdu rieksti60 gmarcipāns100 gDemerara cukurs120 gauksts sviests

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Kūkas formu 26 cm diametrā ietauko ar sviestu un izbārsti ar miltiem (gan pamatni, gan malas) vai izklāj ar cepamo papīru.

2

Drupačām bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas. Pievieno sviestu un, ar pirkstu galiem iestrādājot miltus sviestā, veido drupačas.

3

Saputo olas un olu dzeltenumus ar cukuru un kanēli 6‒7 minūtes, līdz masa ir gaisīga.

4

Mikserim lēnām darbojoties, pievieno izkausēto sviestu, pēc tam iemaisi abu veidu miltus ar sāli. Lej mīklu formā, izlīdzini, uzliec ābolus, plūmes un mellenes.

5

Uzber drupačas, no sākuma liekot lielākās un beigās visu aizpildot ar mazajām drupačām, kas bļodas apakšā. Cep krāsnī apmēram 40 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!