Druvienas pagasta Buņģa zupa
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg pupiņas
pupiņas
1 kg
1 kg grūbas
grūbas
1/2 kg
1/2 kg žāvētas cūku ribiņas
žāvētas cūku ribiņas
 
kartupeļi
kartupeļi
 
burkāni
burkāni
 
tomāti
tomāti
 
žāvēta desa
žāvēta desa
 
skābs krējums
skābs krējums
 
kapāti zaļumi
kapāti zaļumi
 
sīpoli
sīpoli
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • "Gulbenes novadā esošajā Druvienas Vecajā skolā – muzejā savulaik mācījies rakstnieks Jānis Poruks, kurš savā darbā "Kauja pie Knipskas" (1897. gads) ir aprakstījis, kā Buņģis skolā ēdis zīdeni un ar nevienu neesot dalījies. No šīs epizodes radies nosaukums zupai, kura nu jau kļuvusi par teju neatņemamu sastāvdaļu dažādos saviesīgos pasākumos un svinībās, kas norisinās Gulbenes novada Druvienas pagastā," tā novadam raksturīgu recepti piesaka Gulbenes novada pašvaldības speciāliste Džeina Apsīte

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nepieciešams: skaista vieta, kur iespējams ierīkot starp akmeņiem iekurtu ugunskuru; čuguna katls; laba kompānija, ar ko dalīties, lai nekļūtu tik skopi, kā Buņģis.

    Receptē norādītās sastāvdaļas paredzētas, ja zupu vāra 20 l lielā katlā.

    Iepriekšējā vakarā ieliek mērcēties pupiņas un grūbas.

    Pupiņas, grūbas, sagrieztus kartupeļus un cūku ribiņas liek katlā vārīties.

    Kad viss ir sācis vārīties, pievieno apceptus sīpolus, mazliet apceptu žāvētu desu, sarīvētus burkānus, apceptus tomātus, sāli un piparus pēc garšas. Vāra aptuveni 1-1,5 h, līdz ribiņu gaļa sāk atdalīties no kauliem.

    Kad zupa izvārīta, tai pievieno sauju dažādu zaļumu un pasniedz kopā ar skābu krējumu un rudzu maizes riku.

    Īpašas piezīmes: Buņģa zupu ieteicams ēst no māla bļodas ar koka karoti, klāt ēdot Druvienā ceptu rudzu maizi

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Tradicionālā latviešu virtuve Burkāni Cūkas ribiņas Desa Garšvielas un garšaugi Grūbas Kartupeļi Pipari Pupiņas Sāls Sīpoli Skābs krējums Tomāti Gaļas zupas Ikdienas maltītei Latviešu nacionālā virtuve Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pusdienas Vakariņas Vārīšana viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form