Brokastu omlete ar pupiņām
Foto: Publicitātes attēls
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g zaļās pupiņas
zaļās pupiņas
3
3 sīpoli
sīpoli
3
3 zariņi svaigas piparmētras
zariņi svaigas piparmētras
150 g
150 g zirņi vai mazās pupiņas (svaigas vai saldētas)
zirņi vai mazās pupiņas (svaigas vai saldētas)
6
6 lielas olas
lielas olas
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
40 g
40 g kazas siers
kazas siers
pārkaisīšanai
pārkaisīšanai Parmezāna siers
Parmezāna siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Dārzeņu ēdieni
  • Omletes un olu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • "Vasarā nekas nevar būt labāks par ātri pagatavojamiem un veselīgiem ēdieniem, kuru gatavošana un baudīšana sagādā prieku visiem ģimenes locekļiem," ir pārliecināts slavenais pavārmākslas virtuozs Džeimijs Olivers.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šāda maltīte var būt tradicionālā itāļu omlete – fritata. Tas ir lielisks veids, kā jūsu bērni var ēst zaļumus ar prieku. Olas ir gardas un mazajiem parasti patīk, taču vēl jautrāk ir tās iesist bļodā un sakult. Saldos zirņus un pupiņas, kurām ir patīkama tekstūra, ir iecienījuši pat izvēlīgi ēdāji. Īpaši labi fritata garšos, ja pievienosiet pašaudzētus, iespējams, pašu bērnu audzētus un aprūpētus dārzeņus. Protams, derēs arī saldēti dārzeņi.

    Ja vēlaties padarīt maltīti sātīgāku, fritatai var pievienot dažus vārītus un sagrieztus jaunos kartupeļus. Tas ir vienkāršs un veselīgs ēdiens, ar kuru papildināt pusdienas, turklāt labi garšo arī auksts, brīvā dabā.

    Sakarsējiet grilu līdz vidējai temperatūrai vai cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

    Katliņā lieciet vārīties ūdeni, pupiņām nogrieziet galus un sagrieziet tās 3 centimetrus garos gabaliņos, sagrieziet sīpolus un lielāko daļu piparmētru lapiņu.

    Vāriet pupiņas verdošā ūdeni piecas minūtes, pēdējās divās minūtēs pievienojiet zirņus vai pupiņas. Pēc tam nolejiet ūdeni, caurdurī nosusinot dārzeņus, un nolieciet tos malā.

    Ar putojamo slotiņu sakuliet olas, tad tām pievienojiet šķipsniņu melno piparu un lielāko daļu sasmalcināto piparmētru.

    Pannā izkausē piciņu sviesta, pievieno sīpolus un cep apmēram piecas minūtes, līdz tie kļūst mīksti.

    Pievieno nosusinātos dārzeņus, tad tos pārlej ar olu un piparmētru maisījumu. Cep aptuveni divas minūtes, tad uzmanīgi noņem pannu no uguns.

    Sarīvē parmezānu, sagriež kazas sieru, pārkaisa fritatu, pēc tam vai nu uz grila, vai arī krāsnī cep apmēram 5–7 minūtes vai tik ilgi, līdz izveidojas kraukšķīga, zeltaina garoziņa.

    Pārkaisa ar atlikušajām piparmētrām un pasniedz siltu vai aukstu kopā ar zaļajiem salātiem.

    Ja kazas siers šķiet nepiemērots, to var aizvietot ar Ricotta sieru, kam ir daudz maigāka garša.

    Pavasarī fritatai var pievienot arī sparģeļus, kuriem nogriež kokaino daļu, tad gatavo tāpat kā franču pupiņas.

    Lai uzzinātu, kā ātri pagatavot vēl citus vasarīgus, gardus un veselīgus ēdienus, skaties šovu "Džeimija 30 minūšu maltītes" televīzijas kanālā "FOX Life" svētdienās, no plkst. 11.20!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form