Foto: Publicitātes attēls
"Vasarā nekas nevar būt labāks par ātri pagatavojamiem un veselīgiem ēdieniem, kuru gatavošana un baudīšana sagādā prieku visiem ģimenes locekļiem," ir pārliecināts slavenais pavārmākslas virtuozs Džeimijs Olivers.

Šāda maltīte var būt tradicionālā itāļu omlete – fritata. Tas ir lielisks veids, kā jūsu bērni var ēst zaļumus ar prieku. Olas ir gardas un mazajiem parasti patīk, taču vēl jautrāk ir tās iesist bļodā un sakult. Saldos zirņus un pupiņas, kurām ir patīkama tekstūra, ir iecienījuši pat izvēlīgi ēdāji. Īpaši labi fritata garšos, ja pievienosiet pašaudzētus, iespējams, pašu bērnu audzētus un aprūpētus dārzeņus. Protams, derēs arī saldēti dārzeņi.

Ja vēlaties padarīt maltīti sātīgāku, fritatai var pievienot dažus vārītus un sagrieztus jaunos kartupeļus. Tas ir vienkāršs un veselīgs ēdiens, ar kuru papildināt pusdienas, turklāt labi garšo arī auksts, brīvā dabā.

20Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
100 gzaļās pupiņas3 sīpoli3 zariņi svaigas piparmētras150 gzirņi vai mazās pupiņas (svaigas vai saldētas)6 lielas olas1 ĒKsviests40 gkazas siers Parmezāna siers

Sagatavošana

1

Sakarsējiet grilu līdz vidējai temperatūrai vai cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

2

Katliņā lieciet vārīties ūdeni, pupiņām nogrieziet galus un sagrieziet tās 3 centimetrus garos gabaliņos, sagrieziet sīpolus un lielāko daļu piparmētru lapiņu.

3

Vāriet pupiņas verdošā ūdeni piecas minūtes, pēdējās divās minūtēs pievienojiet zirņus vai pupiņas. Pēc tam nolejiet ūdeni, caurdurī nosusinot dārzeņus, un nolieciet tos malā.

4

Ar putojamo slotiņu sakuliet olas, tad tām pievienojiet šķipsniņu melno piparu un lielāko daļu sasmalcināto piparmētru.

5

Pannā izkausē piciņu sviesta, pievieno sīpolus un cep apmēram piecas minūtes, līdz tie kļūst mīksti.

6

Pievieno nosusinātos dārzeņus, tad tos pārlej ar olu un piparmētru maisījumu. Cep aptuveni divas minūtes, tad uzmanīgi noņem pannu no uguns.

7

Sarīvē parmezānu, sagriež kazas sieru, pārkaisa fritatu, pēc tam vai nu uz grila, vai arī krāsnī cep apmēram 5–7 minūtes vai tik ilgi, līdz izveidojas kraukšķīga, zeltaina garoziņa.

8

Pārkaisa ar atlikušajām piparmētrām un pasniedz siltu vai aukstu kopā ar zaļajiem salātiem.

Ja kazas siers šķiet nepiemērots, to var aizvietot ar Ricotta sieru, kam ir daudz maigāka garša.

Pavasarī fritatai var pievienot arī sparģeļus, kuriem nogriež kokaino daļu, tad gatavo tāpat kā franču pupiņas.

Lai uzzinātu, kā ātri pagatavot vēl citus vasarīgus, gardus un veselīgus ēdienus, skaties šovu "Džeimija 30 minūšu maltītes" televīzijas kanālā "FOX Life" svētdienās, no plkst. 11.20!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!