Foto: DELFI

Kad pāris cilvēki ķēra pie rokas un teica: "Tev ir jāpagatavo tie Dženiferas Anistones salāti!" nācās palūkoties, kas tad tam lācītim vēderā. Interneta dzīlēs var atrast neskaitāmas receptes, visas ļoti līdzīgas, jo pamats viens. Izrādās, seriāla "Draugi" ("Friends") zvaigzne iecienījusi ļoti neparastu, tekstūrām un garšām bagātīgu kombināciju – bulgurs, gurķi, sarkanais sīpols, turku zirņi, pētersīļi, piparmētras, pistācijas, fetas siers un citronu mērcīte. Tas viss savijas sātīgos, gardos un vienkāršos salātos. Pamēģini arī tu!

No kurienes tad "aug kājas" apgalvojumam, ka tie ir "Dženiferas Anistones salāti"? 2010. gadā Anistones kolēģe Kortnija Koksa kādā intervijā stāstījusi, ka Anistone kolēģes "uzsēdinājusi" uz gardiem salātiem. 2015. gadā kādā jautājumu un atbilžu sesijā "Instagram" Anistone atklājusi, ka viņas "ideālie salāti" pagatavojami no augstāk minētajām sastāvdaļām.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pērn izdevumam "Elle" pati Anistone gan paskaidrojusi, ka šie salāti nebūt nav tie, kurus katru dienu 10 gadu garumā baudījusi seriāla uzņemšanas laukumā, jo viņa gluži vienkārši "nekad salātos neliktu veselu bundžu turku zirņu". Un kurš gan spētu 10 gadus katru dienu ēst vienu un to pašu? Lai nu kā, internets šo salātu recepti padarījis ļoti populāru. Ne bez iemesla – jo tie ir gardi!

45Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
70 gbulgurs160 mlūdens1 gab.garais gurķis1 gab.mazs sarkanais sīpols1 saujasvaigi pētersīļi1 saujasvaigas piparmētras60 gizlobītas pistācijas1 bundža turku zirņi80 gfetas siers1 gab.citrona sula2 ĒKolīveļļa pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Katliņā ielej ūdeni, pieber bulguru un vārā 10 minūtes. Kad gatavi, nokāš lieko ūdeni un ļauj atdzist.

2

Gurķi sagriež smalkos gabaliņos. Sīpolu sakapā. Ber lielā bļodā.

3

Pētersīļus un piparmētras ļoti smalki sakapā vai sasmalcina virtuves smalcinātājā. Pieber salātiem.

4

Pistācijas ar nazi sakapā nedaudz smalkāk, pieber pārējām sastāvdaļām.

5

Turku zirņus nokāš, pievieno salātu bļodā. Virsū sadrupina fetas sieru.

6

Citronam izspiež sulu un ielej burciņā. Pielej klāt olīveļļu, pieber sāli un piparus. Burciņai uzskrūvē vāciņu un kārtīgi sakrata, lai mērce sajaucas. Gatavo mērci pārlej salātiem, kurus rūpīgi apmaisa, lai sastāvdaļas labi sajauktos.

Pasniedz uzreiz. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!