Dzērveņu siera kūka šokolādes glazūrā
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
PAMATNEI
sauja
sauja lazdu rieksti
lazdu rieksti
100 g
100 g bezglutēna milti
bezglutēna milti
50 g
50 g kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
40 g
40 g cukurs
cukurs
1/4 TK
1/4 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
2 ĒK
2 ĒK kakao
kakao
šķipsna
šķipsna vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
PILDĪJUMAM
1 l
1 l kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
700 g
700 g ābolu biezenis
ābolu biezenis
200 g
200 g dzērveņu želeja
dzērveņu želeja
2 TK
2 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
40 g
40 g agaragars
agaragars
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • "Kad uznāk iedvesma, cepu kūkas, šoreiz stundas laikā tapa vegāna siera kūka, turklāt tik glīta, ka bija žēl apēst!" saka receptes autore Līva Immermane. Ja kas, receptē norādīto bezglutēna miltu maisījumu var aizstāt ar kviešu miltiem, sojas pienu ar govs pienu, bet agara pulveri ar želatīnu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ieslēdz sildīties cepeškrāsni 200 grādu temperatūrā.

    Lazdu riekstus viegli apgrauzdē un sastampā ar piestiņu.

    Gatavo pamatni – visas pamatnei nepieciešamās sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā, līdz tā kļūst viegli veidojama. Mīklu ieklāj cepamajā formā. Es izmantoju 26cm diametrā lielu formu.

    Pamatni liek cepties aptuveni uz 15 minūtēm 200 grādu temperatūrā. Pielūko, lai pamatne nepiedeg!

    Kad pamatne izcepusies, to izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

    Kamēr pamatne dziest, pagatavo pildījumu. Kokosriekstu pienu sajauc viendabīgā masā ar ābolu biezeni, dzērveņu želeju un vanilīna cukuru. Ja nepieciešams, var pievienot cukuru. Man gan masa šķita gana salda arī bez pievienota papildu cukura.

    Agara pulveri izšķīdina aptuveni 90 grādu karstā ūdenī (līdzīgi kā želatīnu), pievieno gatavajai pildījuma masai.

    Gatavo masu lej kūkas formā virs atdzisušās pamatnes un liek kūku ledusskapī, lai tā sastingst.

    Kad kūka sastingusi, pagatavo glazūru (es kūku atstāju ledusskapī uz nakti un glazēju no rīta, tādējādi biju pilnīgi pārliecināta, ka kūka būs sastingusi). Glazūrai izkausē 400g melno šokolādi, tai pievieno nedaudz sojas pienu, lai tā ir vieglāk uzklājama uz kūkas.

    Glazūru pārklāj kūkai, izlīdzina ar silikona lāpstiņu, nedaudz glazūras atstāj riekstu un dzērveņu glazēšanai.

    Kūku dekorē ar glazētiem riekstiem un dzērvenēm.

    Dzērveņu siera kūka šokolādes glazūrā
    Foto: Privātais arhīvs

    Recepti iesūtījusi: Līva Immermane

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form