Foto: Shutterstock
Rudenīgs kārums ar dzērvenēm un āboliem, papildināts ar trauslajām sviesta un auzu pārslu drupačām. Var izmantot gan svaigas, gan saldētas dzērvenes, kā arī to vietā var izmantot brūklenes.
105Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
AUGĻU PILDĪJUMAM: sviests (formas iesmērēšanai)4 lieli āboli400 mldzērvenes100 mlcukurs2 ĒKkukurūzas ciete (jeb kartupeļu ciete)2 TKkanēlis1 rozmarīna zariņš DRUPAČĀM:400 mlauzu pārslas300 mlmilti200 mlbrūnais cukurs šķipsnasāls200 gsviests

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo formu, to iesmērējot ar sviestu.

2

Pagatavo drupaču mīklu. Bļodā sajauc auzu pārslas ar miltiem, brūno cukuru un sāli. Nelielā katliņā izkausē sviestu un uzlej uz sausā maisījuma. Labi izmaisa, cenšoties saspiest visu kopā drupačās. Pēc tam drupačas liek ledusskapī dzesēties.

3

Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriež gabaliņos. Dzērvenes sajauc kopā ar āboliem, cukuru, kukurūzas cieti un kanēli. Rozmarīna zariņam notrauš lapiņas, smalki sakapā un iemaisa ābolos un ogās.

4

Augļu maisījumu liek sagatavotajā formā, vienmērīgi izlīdzinot pa visu pamatni. Ņem atdzisušās drupačas un izlīdzina pāri dzērveņu un ābolu kārtai. Sagatavoto formu liek karstā cepeškrāsnī un cep 60-70 minūtes, līdz drupačas ir zeltainas, bet ogas un āboli izcepušies un zem drupačām viegli vārās.

5

Kūkai ļauj atdzesēties apmēram 20 minūtes, lai nav verdoša. Pasniedz siltu ar saldējumu vai putotu krējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!