Dzērveņu un ābolu drumstalkūka
Foto: Shutterstock
4.0000 5
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Augļu pildījumam
 
sviests (formas iesmērēšanai)
sviests (formas iesmērēšanai)
4
4 lieli āboli
lieli āboli
400 ml
400 ml dzērvenes
dzērvenes
100 ml
100 ml cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK kukurūzas ciete (jeb kartupeļu ciete)
kukurūzas ciete (jeb kartupeļu ciete)
2 TK
2 TK kanēlis
kanēlis
1
1 rozmarīna zariņš
rozmarīna zariņš
Drupačām
400 ml
400 ml auzu pārslas
auzu pārslas
300 ml
300 ml milti
milti
200 ml
200 ml brūnais cukurs
brūnais cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
200 g
200 g sviests
sviests
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Rudenīgs kārums ar dzērvenēm un āboliem, papildināts ar trauslajām sviesta un auzu pārslu drupačām. Var izmantot gan svaigas, gan saldētas dzērvenes, kā arī to vietā var izmantot brūklenes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo formu, to iesmērējot ar sviestu.

    Pagatavo drupaču mīklu. Bļodā sajauc auzu pārslas ar miltiem, brūno cukuru un sāli. Nelielā katliņā izkausē sviestu un uzlej uz sausā maisījuma. Labi izmaisa, cenšoties saspiest visu kopā drupačās. Pēc tam drupačas liek ledusskapī dzesēties.

    Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriež gabaliņos. Dzērvenes sajauc kopā ar āboliem, cukuru, kukurūzas cieti un kanēli. Rozmarīna zariņam notrauš lapiņas, smalki sakapā un iemaisa ābolos un ogās.

    Augļu maisījumu liek sagatavotajā formā, vienmērīgi izlīdzinot pa visu pamatni. Ņem atdzisušās drupačas un izlīdzina pāri dzērveņu un ābolu kārtai. Sagatavoto formu liek karstā cepeškrāsnī un cep 60-70 minūtes, līdz drupačas ir zeltainas, bet ogas un āboli izcepušies un zem drupačām viegli vārās.

    Kūkai ļauj atdzesēties apmēram 20 minūtes, lai nav verdoša. Pasniedz siltu ar saldējumu vai putotu krējumu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form