Dzērveņu un apelsīnu mērce ar putukrējumu un cukurotām dzērvenēm
Foto: Shutterstock
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g dzērvenes
dzērvenes
200 ml
200 ml ūdens
ūdens
200 ml
200 ml apelsīnu sula
apelsīnu sula
75 g
75 g Muskovado cukurs
Muskovado cukurs
2 TK
2 TK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
200-250 ml
200-250 ml saldais krējums
saldais krējums
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
sauja
sauja dzērvenes pūdercukurā
dzērvenes pūdercukurā
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Meklējam februāra garšu!
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tik kārdinošs un mājīgs ziemas deserts – dzērveņu un apelsīnu mērce ar putukrējumu un cukurotām dzērvenēm. Tās vari nopirkt gatavas vai iepriekšējā dienā pagatavot mājās, izmantojot šo recepti dzērvenēm pūdercukurā.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms pagatavo dzērveņu un apelsīnu mērci. Dzērvenes aplej ar ūdeni un uzvāra. Uz nelielas uguns tās vāra, līdz ogas sāk sprāgt pušu. Dzērvenes nokāš, šķidrumu saglabājot. Dažas veselākas dzērvenes noglabā vēlākai pievienošanai pie mērces, bet pārējās sietiņā rūpīgi izspaida, lai iegūtu pēc iespējas vairāk ogu mīkstuma. Sajauc ar nokāsto ūdeni.

    Pievieno dzērveņu ūdenim apelsīnu sulu, noglabātās dzērvenes un cukuru, uzvāra. Nelielā krūzītē kartupeļu cieti aplej ar nelielu ūdens daudzumu, izmaisa un ielej dzērveņu mērcē. Maisot karsē, bet nevāra, līdzko uzsitas mazs burbulītis, ņem nost no uguns. Atdzesē.

    Īsi pirms deserta pasniegšanas, sakuļ putukrējumu. Aukstu mērci sadala porciju trauciņos, pa virsu liek putukrējumu un rotā ar cukurotām dzērvenēm.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form