Dzērveņu uzputenis ar mannu
Foto: Shutterstock
3.7500 8
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 glāze
1 glāze dzērvenes
dzērvenes
3,33 glāzes
3,33 glāzes ūdens
ūdens
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
3 ĒK
3 ĒK manna
manna
 
piens, pasniegšanai
piens, pasniegšanai
  • Buberti un uzpūteņi
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Dzērveņu uzputenis ar mannu, kuru vislabāk baudīt ar aukstu pienu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katlā liek pārlasītas, noskalotas dzērvenes un ar koka stampiņu saspaida, pielej 1/3 glāzes ūdens un caur marli izspiež sulu, kuru noliek vēsā vietā.

    Izspaidas pārlej ar 3 glāzēm ūdens un vāra 5 minūtes, izkāš un šajā novārījumā maisot ber mannu.

    Turpina vārīt uz lēnas uguns. Masai pievieno sulu un puto, līdz veidojas biezas putas.

    Kad masa apjomā dubultojusies, uzpūteni liek deserta trauciņos un novieto vēsumā.

    Pasniedz ar aukstu pienu.


    Iesūtīja:
    XP

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form