Dzērveņu uzputenis ar mannu
Foto: Shutterstock
3.7500 8
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 glāze
3,33 glāzes
1 glāze
3 ĒK

Dzērveņu uzputenis ar mannu, kuru vislabāk baudīt ar aukstu pienu.

Katlā liek pārlasītas, noskalotas dzērvenes un ar koka stampiņu saspaida, pielej 1/3 glāzes ūdens un caur marli izspiež sulu, kuru noliek vēsā vietā.

Izspaidas pārlej ar 3 glāzēm ūdens un vāra 5 minūtes, izkāš un šajā novārījumā maisot ber mannu.

Turpina vārīt uz lēnas uguns. Masai pievieno sulu un puto, līdz veidojas biezas putas.

Kad masa apjomā dubultojusies, uzpūteni liek deserta trauciņos un novieto vēsumā.

Pasniedz ar aukstu pienu.


Iesūtīja:
XP

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form