Klimpu zupa
Foto: Shutterstock
2.3333 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Dzidrā vistas zupa ar dārzeņiem un klimpām garšo gan lieliem, gan maziem.

No vistas gaļas vāra dzidro buljonu, nokāš.

Gatavo klimpas. Klimpām paredzēto buljona daudzumu lej katliņā, pievieno sviestu, šķipsniņu sāls un visu uzvāra. Maisot ber klāt miltus (miltu vietā var izmantot mannu), turpinot karsēt, līdz masa sabriedusi un veidojas bieza mīklas pika.

Klimpu masu atdzesē. Sakuļ olu un iemaisa mīklā. Visu vēlreiz samīca un ar karoti vai rokām veido nelielas klimpiņas.

Zupas buljonam pievieno salmiņos sagrieztus, sviestā vai margarīnā apceptus sīpolus, burkānus, pētersīļus un selerijas, pieliek piparus, lauru lapas, izveidotās klimpas un vāra, līdz klimpas gatavas.

Pirms pasniegšanas zupai pārkaisa smalcinātas dilles vai pētersīļus.

Comment Form