Foto: Shutterstock
Dzidrais liellopa buljons ar dārzeņiem - viegla ikdienas zupa.

Sastāvdaļas norādītas uz vienu litru ūdens.

270Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
200 gliellopa kauli50 gsīpoli50 gpētersīļi un selerijas150 gpuķkāposti50 gburkāni25 gzaļie zirnīši (lobīti) sāls zaļumi

Sagatavošana

1

Liellopu kaulus sacērt, liek katlā, pārlej aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un uz mazas liesmas vāra 2—3 stundas, nosmeļot pa reizei taukus.

2

Sīpolus, burkānus, pētersīļus un selerijas sagriež plānās šķēlītēs un uz pannas apbrūnina, pievieno buljonam un turpina vārīt. Sāli buljonam pieliek vārīšanas beigās.

3

Buljonu vāra 4—5 stundas, izkāš, lej zupas šķīvjos un pievieno atsevišķi sālsūdenī vārītus dārzeņus, sasmalcinātus diļļu vai pētersīļu zaļumus.

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!