Foto: DELFI

''Tasty'' projektu "Dzīvo garšīgi!" atklājām ar viesošanos pie bloga ''Krustnagliņa'' kūrētājas Katrīnas Mames un kopā gatavojām krēmīgas dateļu trifeles ar kafijas garšu. Projekta ietvaros viesosimies pie dažādiem kulinārijas lietpretējiem un entuziastiem, bet šoreiz iedvesmojies un mācies, kā ar blenderi un drosmi noķēpāt rokas pagatavot veselīgas trifeles.

25Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
15 gab.dateles40 mlkafija4 ĒKauzu pārslas2 ĒKkakao2 ĒKkokosriekstu skaidiņas2 ĒKkokosriekstu eļļa0.5 TKmalts kardamons vaniļas pāksts

Sagatavošana

1

Virtuves kombainā liek mīkstas dateles*, kam izņemti kauliņi, pievieno pavisam nedaudz atdzesētu kafiju. Blendē, līdz izveidojas krēms. Izņem to no virtuves kombaina un noliek malā.

2

Virtuves kombainā liek auzu pārslas, kakao pulveri, kokosriekstu skaidiņas, kokosriekstu eļļu un garšvielas. Auzu pārslas un kokosriekstu skaidiņas liek ar kaudzīti. Kā meistarīgi izņemt sēkliņas no vaniļas pāksts, lasi šajā rakstā.

3

Blendē, līdz izveidojas pulveris. Ja trifelēs vēlas just tekstūru, var neblendēt līdz smalka pulvera konsistencei.

4

Pievieno dateļu krēmu un atlikušo kafiju. Blendē, līdz iegūta viendabīga, krēmīga masa.

5

Iegūto masu liek ledusskapī uz 20 minūtēm.

Foto: DELFI
6

No masas ar rokām veļ bumbiņas un tad apviļā kokosriekstu skaidiņās (var izmantot arī sezama sēklas, kakao pulveri, sasmalcinātus riekstus, kaltētus augļus u.c.).

Var ēst uzreiz, bet, ja gribas stingrākas trifeles, ieliek tās uz stundu ledusskapī. No šī daudzuma sanāks 12 paliela izmēra dateles.

*Datelēm jābūt mīkstām, citādi būs grūti sasmalcināt pat jaudīgam blenderim. Ja dateles patrāpījušās cietākas, pielej vairāk kafijas.

Uz tikšanos nākamajā ''Dzīvo garšīgi!'' epizodē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!