'Dzīvo garšīgi': dateļu trifeles ar kokosriekstu skaidiņām un kafiju
Foto: DELFI
5.0000 2
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
15 gab.
15 gab. dateles
dateles
40 ml
40 ml kafija
kafija
4 ĒK
4 ĒK auzu pārslas
auzu pārslas
2 ĒK
2 ĒK kakao
kakao
2 ĒK
2 ĒK kokosriekstu skaidiņas
kokosriekstu skaidiņas
2 ĒK
2 ĒK kokosriekstu eļļa
kokosriekstu eļļa
1/2 TK
1/2 TK malts kardamons
malts kardamons
 
vaniļas pāksts
vaniļas pāksts
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Svaigēšana
  • Citi saldēdieni
  • Šokolāde un konfektes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pasaules Virtuve
  • ''Tasty'' projektu "Dzīvo garšīgi!" atklājām ar viesošanos pie bloga ''Krustnagliņa'' kūrētājas Katrīnas Mames un kopā gatavojām krēmīgas dateļu trifeles ar kafijas garšu. Projekta ietvaros viesosimies pie dažādiem kulinārijas lietpretējiem un entuziastiem, bet šoreiz iedvesmojies un mācies, kā ar blenderi un drosmi noķēpāt rokas pagatavot veselīgas trifeles.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Virtuves kombainā liek mīkstas dateles*, kam izņemti kauliņi, pievieno pavisam nedaudz atdzesētu kafiju. Blendē, līdz izveidojas krēms. Izņem to no virtuves kombaina un noliek malā.

    Virtuves kombainā liek auzu pārslas, kakao pulveri, kokosriekstu skaidiņas, kokosriekstu eļļu un garšvielas. Auzu pārslas un kokosriekstu skaidiņas liek ar kaudzīti. Kā meistarīgi izņemt sēkliņas no vaniļas pāksts, lasi šajā rakstā.

    Blendē, līdz izveidojas pulveris. Ja trifelēs vēlas just tekstūru, var neblendēt līdz smalka pulvera konsistencei.

    Pievieno dateļu krēmu un atlikušo kafiju. Blendē, līdz iegūta viendabīga, krēmīga masa.

    Iegūto masu liek ledusskapī uz 20 minūtēm.

    'Dzīvo garšīgi': dateļu trifeles ar kokosriekstu skaidiņām un kafiju
    Foto: DELFI

    No masas ar rokām veļ bumbiņas un tad apviļā kokosriekstu skaidiņās (var izmantot arī sezama sēklas, kakao pulveri, sasmalcinātus riekstus, kaltētus augļus u.c.).

    Var ēst uzreiz, bet, ja gribas stingrākas trifeles, ieliek tās uz stundu ledusskapī. No šī daudzuma sanāks 12 paliela izmēra dateles.

    *Datelēm jābūt mīkstām, citādi būs grūti sasmalcināt pat jaudīgam blenderim. Ja dateles patrāpījušās cietākas, pielej vairāk kafijas.

    Uz tikšanos nākamajā ''Dzīvo garšīgi!'' epizodē!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus

    Tags

    Dzīvo garšīgi
    0
    Ātri pagatavojami ēdieni
    0
    Ēdieni vegāniem
    0
    Ēdieni veģetāriešiem
    0
    Svaigēšana
    0
    Auzu pārslas
    0
    Dateles
    0
    Kafija
    0
    Kakao
    0
    Kardamons
    0
    Kokosriekstu eļļa
    0
    Kokosriekstu skaidiņas
    0
    Trifeles
    0
    Vaniļa
    0
    Bez termiskas apstrādes
    43596537
    Citi saldēdieni
    43596537
    Šokolāde un konfektes
    0
    Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
    0
    Ikdienas maltītei
    0
    Launags
    0
    viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form