'Dzīvo garšīgi': fiksais banānu un kafijas 'nice cream'
Foto: Annija Mihelsone
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
1/2 tase
pēc garšas

"Tasty" projekta "Dzīvo garšīgi!" ietvaros apciemojām bloga "Upene" lolotāju Anniju Mihelsoni un kopā gatavojām "nice cream" - saldējuma alternatīvu no banāniem. Pērn šis deserts bija teju katra blogera arsenālā, laiks to atkal izcelt saulītē! Projekta ietvaros viesosimies pie dažādiem kulinārijas lietpratējiem un entuziastiem, bet šoreiz iedvesmojies un mācies arī tu, kā var pagatavot garšīgu un veselīgu desertu vien no trīs sastāvdaļām.

Iepriekšējā dienā vai vairākas stundas pirms deserta gatavošanas nomizo banānus un sagriež ripiņās.

Liek saldētavā tam paredzētā aizvākojamā trauciņā vai vairākkārt aiztaisāmā plastmasas maisiņā. Banānus saldētavā var uzglabāt vairākas dienas, tāpēc tas ir lielisks veids, kā saglābt pārgatavojušos augļus.

Sasaldētos banānu gabaliņus liek blendera krūzē, pievieno nedaudz stipras kafijas un rīsu krēmu. Var izmantot arī rokas blenderi, vienīgi tad jārēķinās ar lielāku piepūli, lai sasmalcinātu stingros banānus.

Ja gribas saldāku desertu, pēc sablendēšanas pievieno agaves sīrupu, cukura sīrupu vai medu un sablendē vēlreiz.

Lai gala rezultāts būtu neparastāks, iemaisi sasmalcinātas kakao pupiņas, rozīnes, sukādes vai apgraudzētas auzu pārslas. Ļauj radošumam vaļu!

Šis deserts ir pagatavojams zibenīgi, bet no bļodiņas pazudīs vēl ātrāk, esam tevi brīdinājuši.

Source

Tasty

Tags

Dzīvo garšīgi Agaves sīrups Banāni Kafija Bērnu ballītes ēdieni Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Ikdienas maltītei Bez termiskas apstrādes Ēdieni bērniem Ēdieni vegāniem Ēdieni veģetāriešiem Svaigēšana Krēmi Saldējums Pasniegt atdzesētu viegli
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form