Foto: Annija Mihelsone

"Tasty" projekta "Dzīvo garšīgi!" ietvaros apciemojām bloga "Upene" lolotāju Anniju Mihelsoni un kopā gatavojām "nice cream" - saldējuma alternatīvu no banāniem. Pērn šis deserts bija teju katra blogera arsenālā, laiks to atkal izcelt saulītē! Projekta ietvaros viesosimies pie dažādiem kulinārijas lietpratējiem un entuziastiem, bet šoreiz iedvesmojies un mācies arī tu, kā var pagatavot garšīgu un veselīgu desertu vien no trīs sastāvdaļām.

10Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.banāni0.5 tasekafija0.5 taserīsu krēms pēc garšasagaves sīrups

Sagatavošana

1

Iepriekšējā dienā vai vairākas stundas pirms deserta gatavošanas nomizo banānus un sagriež ripiņās.

2

Liek saldētavā tam paredzētā aizvākojamā trauciņā vai vairākkārt aiztaisāmā plastmasas maisiņā. Banānus saldētavā var uzglabāt vairākas dienas, tāpēc tas ir lielisks veids, kā saglābt pārgatavojušos augļus.

3

Sasaldētos banānu gabaliņus liek blendera krūzē, pievieno nedaudz stipras kafijas un rīsu krēmu. Var izmantot arī rokas blenderi, vienīgi tad jārēķinās ar lielāku piepūli, lai sasmalcinātu stingros banānus.

4

Ja gribas saldāku desertu, pēc sablendēšanas pievieno agaves sīrupu, cukura sīrupu vai medu un sablendē vēlreiz.

5

Lai gala rezultāts būtu neparastāks, iemaisi sasmalcinātas kakao pupiņas, rozīnes, sukādes vai apgraudzētas auzu pārslas. Ļauj radošumam vaļu!

Šis deserts ir pagatavojams zibenīgi, bet no bļodiņas pazudīs vēl ātrāk, esam tevi brīdinājuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!