'Dzīvo garšīgi': nūdeļu salāti ar turku zirņiem un zemesriekstu sviesta mērci
Foto: DELFI
3.0000 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 saujas
2 saujas stikla nūdeles
stikla nūdeles
 
burkāns
burkāns
 
sarkanais kāposts
sarkanais kāposts
400 g
400 g turku zirņi
turku zirņi
1 ĒK
1 ĒK kokosriekstu eļļa
kokosriekstu eļļa
MĒRCEI
1 ĒK
1 ĒK zemesriekstu sviests
zemesriekstu sviests
 
laima sula
laima sula
1 ĒK
1 ĒK kļavu sīrups
kļavu sīrups
 
ingvers
ingvers
1 ĒK
1 ĒK kokosriekstu eļļa
kokosriekstu eļļa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Tasty" projekta "Dzīvo garšīgi!" ietvaros viesojamies pie dažādiem kulinārijas lietpratējiem un entuziastiem. Šoreiz apciemojām bloga Piektdiena veidotāju Elīnu un kopā gatavojām nūdeļu salātus ar krēmīgu zemesriekstu mērci. Tev būs nepieciešamas vien 20 minūtes, lai tiktu pie veselīgas un košas un ļoti garšīgas maltītes!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nūdeles aplej ar karstu ūdeni un noliek malā. Ja uz paciņas rakstīts, ka tās jāvāra, tad tā arī jādara.

    Konservētajiem turku zirņiem nolej šķidrumu un tos nedaudz nosusina ar papīra dvieli.

    Ber zirņus pannā, pievieno ēdamkaroti čili pārslu un viegli apcep apmēram piecas minūtes.

    Burkānu nomizo un sarīvē garās skaidiņās vai sagriež ar nazi plānās sloksnītēs. Sasmalcina ceturto daļu sarkanā kāposta.

    Mērcei sajauc kopā zemesriekstu sviestu, kokosriekstu eļļu, kļavu sīrupu un pievieno apmēram divus centimetrus garu ingvera gabaliņu (pirms tam to nomizo un sagriež smalkāk). Ierīvē nedaudz laima miziņas un iespiež viena laima sulu. Visu sablendē.

    Nūdeles nokāš, nedaudz nosusina, sajauc ar burkāniem, kāpostiem, apceptajiem turku zirņiem un pievieno mērci.

    Salātus rūpīgi apmaisa, dekorē ar svaigiem pētersīļiem vai baziliku un apbārsta ar tomātu pārslām.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Dzīvo garšīgi Ātri pagatavojami ēdieni Ēdieni veģetāriešiem Burkāni Ingvers Kļavu sīrups Kokosriekstu eļļa Laims Nūdeles Riekstu sviests Sarkanais kāposts Turku zirņi Cepšana Dārzeņu salāti Ikdienas maltītei Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pusdienas Vakariņas viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form