'Dzīvo garšīgi': nūdeļu salāti ar turku zirņiem un zemesriekstu sviesta mērci
Foto: DELFI
3.0000 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

"Tasty" projekta "Dzīvo garšīgi!" ietvaros viesojamies pie dažādiem kulinārijas lietpratējiem un entuziastiem. Šoreiz apciemojām bloga Piektdiena veidotāju Elīnu un kopā gatavojām nūdeļu salātus ar krēmīgu zemesriekstu mērci. Tev būs nepieciešamas vien 20 minūtes, lai tiktu pie veselīgas un košas un ļoti garšīgas maltītes!

Nūdeles aplej ar karstu ūdeni un noliek malā. Ja uz paciņas rakstīts, ka tās jāvāra, tad tā arī jādara.

Konservētajiem turku zirņiem nolej šķidrumu un tos nedaudz nosusina ar papīra dvieli.

Ber zirņus pannā, pievieno ēdamkaroti čili pārslu un viegli apcep apmēram piecas minūtes.

Burkānu nomizo un sarīvē garās skaidiņās vai sagriež ar nazi plānās sloksnītēs. Sasmalcina ceturto daļu sarkanā kāposta.

Mērcei sajauc kopā zemesriekstu sviestu, kokosriekstu eļļu, kļavu sīrupu un pievieno apmēram divus centimetrus garu ingvera gabaliņu (pirms tam to nomizo un sagriež smalkāk). Ierīvē nedaudz laima miziņas un iespiež viena laima sulu. Visu sablendē.

Nūdeles nokāš, nedaudz nosusina, sajauc ar burkāniem, kāpostiem, apceptajiem turku zirņiem un pievieno mērci.

Salātus rūpīgi apmaisa, dekorē ar svaigiem pētersīļiem vai baziliku un apbārsta ar tomātu pārslām.

Source

Tasty

Tags

Dzīvo garšīgi Ātri pagatavojami ēdieni Ēdieni veģetāriešiem Burkāni Ingvers Kļavu sīrups Kokosriekstu eļļa Laims Nūdeles Riekstu sviests Sarkanais kāposts Turku zirņi Cepšana Dārzeņu salāti Ikdienas maltītei Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pusdienas Vakariņas viegli
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form