'Dzīvo garšīgi': sulīgi vistas gabaliņi krēmīgā kokosriekstu karija mērcē
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g vistas fileja
vistas fileja
500 ml
500 ml kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
pēc garšas
pēc garšas sviests
sviests
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas citronpipari
citronpipari
pēc garšas
pēc garšas karijs
karijs
200 g
200 g rīsi
rīsi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Slavenību receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • ''Tasty'' projektā "Dzīvo garšīgi!" apciemojām bloga Mrs. Paula Roze kūrētāju, kas padalījās ar viņas ģimenē ļoti iecienītu recepti. Paula Roze mudina ļauties eksperimentiem tieši garšvielu pievienošanas brīdī, tad sulīgie vistas filejas gabaliņi krēmīgā kokosriekstu karija mērcē allaž sagādās patīkamu pārsteigumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos.

    Pannā izkausē dāsnu pikuci sviesta un uz lielas uguns liek cepties vistas fileju.

    Kad fileja ir viegli apcepta, nogriež mazāku liesmu, uzliek vāku un ļauj gaļai sutināties sviestā.

    Tikmēr kokosriekstu pienu ielej bļodā un ar putotāju nedaudz uzkuļ, tādējādi mērce būs gaisīgāka.

    Pārlej vistu ar kokosriekstu pienu, pārkaisa visu ar citronpipariem un kariju. Mērci apmaisa un liek atpakaļ vāku.

    Mērci turpina sutināt, ik pa laikam pagaršojot, ja nepieciešams, pievieno vēl kariju. Sāli pievieno gandrīz pašās beigās.

    Gatavu mērci pasniedz ar vārītiem rīsiem. Kā tos izvārīt irdenus, lasi šajā rakstā.

    Noskaties arī video recepti un sarunu ar Paulu Rozi.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form