Ēdnīcas šnicele pēc 50 gadus senas receptes
Foto: Agris Pontags
4.1429 21
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg maltā gaļa
maltā gaļa
1 gab.
1 gab. baltmaize
baltmaize
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
3 gab.
3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 gab.
1 gab. kartupelis
kartupelis
3 ĒK
3 ĒK ūdens
ūdens
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ir bērnības ēdieni, kuru garša paliek atmiņā uz visiem laikiem. Reizēm gribas pagatavot kādu ēdienu no bērnības – ne tikai garšas, bet droši vien arī sajūtu dēļ. Bieži gadās, ka mēģini, mēģini, bet – neizdodas. Nav tas. Ne garša, ne sajūtas. Bet Agrim Pontagam no Malnavas ir izdevies atgūt savu skolas gadu iecienītā ēdiena – ēdnīcas šniceles – garšu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Leģenda vēsta, ka 1967. gadā Kārsavā tika atklāta ēdnīca "Karpati". Tās interjeru darinājuši divi Aizkarpatu mākslinieki – tēvs un dēls. Kafejnīcā pasniegti arī Aizkarpatu ēdieni – receptes saņemtas pa tiešo no tālā Bilki ciema saimniecēm Aizkarpatos. Kas zina, kāds sakars Kārsavai ar Aizkarpatiem – katrā ziņā ēdnīca pastāvēja ilgi un vienmēr bija pilna.

    Agrim Pontagam no Malnavas ar šo ēdnīcu saistās ļoti labas un garšīgas atmiņas. Viņš stāsta: "Astoņdesmito gadu beigās garajā starpbrīdī mēs no skolas skrējām uz ēdnīcu. Rinda parasti bija liela, apkārtējo darbnīcu un citu uzņēmumu darbinieki ieturēja pusdienas, un mums bija jāpaspēj pusstundā iekļauties. Gadījās, skrējām atpakaļ tukšā, jo rindā bija pārāk daudz cilvēku bija."

    Vai tad skolā pusdienas nedeva? Deva, protams! Bet – skolā necepa tādas šniceles, kādas varēja dabūt ēdnīcā. Agris Pontags atceras: "Dikti garšoja tās šniceles. Maksāja vienu rubli."

    Atmiņas par bērnības mīļākās šniceles garšu bija tik spēcīgas, ka pirms 15 gadiem Agris uzmeklēja ēdnīcas pavāri, lai uzzinātu gardās šniceles recepti. Pagatavoja un – tā pati garša, kas bērnībā!

    Ēdnīcas šnicele pēc 50 gadus senas receptes
    Foto: Agris Pontags

    Zaļu kartupeli sarīvē uz vissmalkākās rīves, kas mājās ir.

    Baltmaizes batonu kārtīgi izmērcē ūdenī.

    Sablendē sīpolu un ķiploku.

    Visu augstākminēto kārtīgi samīca kopā ar gaļu, pielej nedaudz ūdens.

    Ēdnīcas šnicele pēc 50 gadus senas receptes
    Foto: Agris Pontags

    Ar roku veido bumbiņas un plaukstās saplacina.

    Ēdnīcas šnicele pēc 50 gadus senas receptes
    Foto: Agris Pontags

    Apviļā šniceles rīvmaizē, cep bagātīgā eļļas daudzumā.

    Ēdnīcas šnicele pēc 50 gadus senas receptes
    Foto: Agris Pontags

    Lai katram izdodas nobaudīt ēdienu ar bērnības garšu!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form