Eklēri ar šokolādes - kafijas krēmu
Foto: Shutterstock
4.5000 4
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1.5 glāze
1.5 glāze ūdens
ūdens
75-100 g
75-100 g sviests vai margarīns
sviests vai margarīns
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
1.5 glāze
1.5 glāze milti
milti
4-5 gab.
4-5 gab. olas
olas
0.5 gab.
0.5 gab. citrona rīvēta miziņa
citrona rīvēta miziņa
 
vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
 
kardamons
kardamons
 
krustnagliņas vai kanēlis
krustnagliņas vai kanēlis
Šokolādes - kafijas krēmam:
100 g
100 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
10-12 g
10-12 g želatīns
želatīns
4 gab.
4 gab. olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
3 ĒK
3 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
0.25 glāze
0.25 glāze stipra kafija
stipra kafija
1-1.5 glāze
1-1.5 glāze saldais krējums 35%
saldais krējums 35%
2 gab.
2 gab. banāni (gatavi)
banāni (gatavi)
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
 
vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
 
sāls
sāls
 
kanēlis
kanēlis
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Plaucētās mīklas izstrādājumi
  • Pasaules Virtuve
  • Eklēri ar šokolādes - kafijas krēmu - gardums pie tējas vai kafijas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mīkla: Nelielā katlā ielej ūdeni, pievieno sviestu vai margarīnu, sāli un uzvāra. Noņem katlu no uguns, karstajā masā iesijā miltus un ļoti ātri, rūpīgi samaisa. Katlu atkal liek uz uguns un maisot karsē, līdz mīkla atlec no katla malām un saveļas vienā pikucī.

    Katlu noņem no uguns un mīklu nedaudz atdzesē, jo karstā mīklā olas sarausies un mīkla slikti celsies. Atdzisušai mīklai pievieno 1 olu un labi iemaisa mīklā. Pārējās olas pievieno pa vienai, tādā pat veidā. Pēc katras olas mīklu kuļ, līdz tā paliek gluda.

    Pievieno citrona miziņu, vanilīna cukuru, kardamonu, krustnagliņas vai kanēli. Mīklai jābūt gludai, biezai un tik - mīkstai un maigai, lai tā nokarātos no karotes. Uzliekot mīklas piciņu uz šķīvja, tai nav jāizplūst.

    Mīklu ieliek konditorejas špricē ar lielu, apaļu uzgali vai robainu uzgali. Mīklu izpiež garenās strīpiņās - 12 cm garās uz cepamās plāts, kura izklāta ar cepamo papīru. Cepamo papīru ieziež ar ļoti plānu kārtiņu sviesta.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 210 – 220*C. cepamo plāti ar mīklu liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz zemākā līmeņa un cep 10 – 15 minūtes. Tad temperatūru samazina līdz 200*C un turpina cept 10 – 15 minūtes. Pāris minūtes pirms cepšanās beigām krāsni izslēdz. Pēc noteiktā laika krāns durvis nedaudz atver un izstrādājumiem ļauj nedaudz atdzist. !Cepamo plāti cepšanas laikā ieteicams nekustināt!

    Šokolādes - kafijas krēms: šokolādi sarīvē uz rīves un izkausē karstā ūdens peldē. Atdzesē līdz istabas temperatūrai Želatīnam uzlej aukstu ūdeni un uzbriedina. Olu dzeltenumus saberž ar 2 ĒK pūdercukura, šķipsnu sāls, vanilīna cukuru un kanēli. Želatīnu izkausē karstā ūdens peldē un iemaisa karstā kafijā. Kafiju sajauc ar olu dzeltenumu masu un šokolādi. Masu atdzesē ledusskapī uz 25 minūtēm, līdz sāk biezēt.

    Atdzesētu saldo krējumu, lej dziļā traukā, liek uz ledus vai aukstā ūdenī un sakuļ. Putukrējumā iecilā atlikušo pūdercukuru un vanilīna cukuru. Masu iecilā šokolādes - kafijas krēmā. Gatavo krēmu pilda konditorejas maisiņā ar apaļu uzgali un liek leduskapī 30 - 40 minūtēm.

    Atdzisušos mīklas izstrādājumus gareniski iegriež, bet nepārgriež uz pusē, lai būtu kā lādīte, kur var pacelt vāciņu - virsiņu. Uz pamata daļas liek banāna ripiņas, apslaka ar citrona sulu un pa virsu uzspiež krēmu. Uzliek vāciņu. Eklerus liek uz šķīvja, pārziež krēmu. Uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanai.

    *ja pēc izņemšanas no krāsns izstrādājumi nedaudz saplok, tad uz neilgu laiku atkal ievieto uzkarsētā cepeškrāsnī, lai paceļas.

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form