Foto: Shutterstock
Eklēri ar šokolādes - kafijas krēmu - gardums pie tējas vai kafijas.
80Minūtes
21Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 glāzeūdens100 gsviests vai margarīns0.5 TKsāls1.5 glāzemilti5 gab.olas, M izmērs0.5 gab.citrona rīvēta miziņa vaniļas cukurs kardamons krustnagliņas vai kanēlis ŠOKOLĀDES-KAFIJAS KRĒMAM:100 gtumšā šokolāde12 gželatīns4 gab.olu dzeltenumi3 ĒKpūdercukurs0.25 glāzestipra kafija1.5 glāzesaldais krējums 35%2 gab.banāni (gatavi)1 ĒKcitronu sula vaniļas cukurs sāls kanēlis

Sagatavošana

1

Mīkla: Nelielā katlā ielej ūdeni, pievieno sviestu vai margarīnu, sāli un uzvāra. Noņem katlu no uguns, karstajā masā iesijā miltus un ļoti ātri, rūpīgi samaisa. Katlu atkal liek uz uguns un maisot karsē, līdz mīkla atlec no katla malām un saveļas vienā pikucī.

2

Katlu noņem no uguns un mīklu nedaudz atdzesē, jo karstā mīklā olas sarausies un mīkla slikti celsies. Atdzisušai mīklai pievieno 1 olu un labi iemaisa mīklā. Pārējās olas pievieno pa vienai, tādā pat veidā. Pēc katras olas mīklu kuļ, līdz tā paliek gluda.

3

Pievieno citrona miziņu, vanilīna cukuru, kardamonu, krustnagliņas vai kanēli. Mīklai jābūt gludai, biezai un tik - mīkstai un maigai, lai tā nokarātos no karotes. Uzliekot mīklas piciņu uz šķīvja, tai nav jāizplūst.

4

Mīklu ieliek konditorejas špricē ar lielu, apaļu uzgali vai robainu uzgali. Mīklu izpiež garenās strīpiņās - 12 cm garās uz cepamās plāts, kura izklāta ar cepamo papīru. Cepamo papīru ieziež ar ļoti plānu kārtiņu sviesta.

5

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 210 – 220*C. cepamo plāti ar mīklu liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz zemākā līmeņa un cep 10 – 15 minūtes. Tad temperatūru samazina līdz 200*C un turpina cept 10 – 15 minūtes. Pāris minūtes pirms cepšanās beigām krāsni izslēdz. Pēc noteiktā laika krāns durvis nedaudz atver un izstrādājumiem ļauj nedaudz atdzist. !Cepamo plāti cepšanas laikā ieteicams nekustināt!

6

Šokolādes - kafijas krēms: šokolādi sarīvē uz rīves un izkausē karstā ūdens peldē. Atdzesē līdz istabas temperatūrai Želatīnam uzlej aukstu ūdeni un uzbriedina. Olu dzeltenumus saberž ar 2 ĒK pūdercukura, šķipsnu sāls, vanilīna cukuru un kanēli. Želatīnu izkausē karstā ūdens peldē un iemaisa karstā kafijā. Kafiju sajauc ar olu dzeltenumu masu un šokolādi. Masu atdzesē ledusskapī uz 25 minūtēm, līdz sāk biezēt.

7

Atdzesētu saldo krējumu, lej dziļā traukā, liek uz ledus vai aukstā ūdenī un sakuļ. Putukrējumā iecilā atlikušo pūdercukuru un vanilīna cukuru. Masu iecilā šokolādes - kafijas krēmā. Gatavo krēmu pilda konditorejas maisiņā ar apaļu uzgali un liek leduskapī 30 - 40 minūtēm.

8

Atdzisušos mīklas izstrādājumus gareniski iegriež, bet nepārgriež uz pusē, lai būtu kā lādīte, kur var pacelt vāciņu - virsiņu. Uz pamata daļas liek banāna ripiņas, apslaka ar citrona sulu un pa virsu uzspiež krēmu. Uzliek vāciņu. Eklerus liek uz šķīvja, pārziež krēmu. Uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanai.

*ja pēc izņemšanas no krāsns izstrādājumi nedaudz saplok, tad uz neilgu laiku atkal ievieto uzkarsētā cepeškrāsnī, lai paceļas.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!