Eklēri ar šokolādes krēmu, glazūru un ogām
Foto: Publicitātes foto
2.8333 6
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
125 ml
125 ml ūdens
ūdens
125 ml
125 ml piens
piens
100 g
100 g sviests
sviests
5 g
5 g sāls
sāls
5 g
5 g cukurs
cukurs
140 g
140 g milti
milti
5
5 olas
olas
Glazūrai
20 g
20 g vīnogu kauliņu eļļa
vīnogu kauliņu eļļa
150 g
150 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
 
ogas dekoram
ogas dekoram
Sviesta krēmam
500 ml
500 ml piens
piens
100 g
100 g cukurs
cukurs
80 g
80 g olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
120 g
120 g kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
200 g
200 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Franču nacionālā virtuve
  • Plaucētās mīklas izstrādājumi
  • Gardie plaucētās mīklas kārumi, kas tiek pildīti ar bagātīgu sviesta krēmu un apklāti ar šokolādes glazūru, nāk no Francijas. Eklērus iecienījuši kā pieaugušie, tā bērni, tādēļ šī deserta pagatavošana un baudīšana pēc vakariņām palutinās ikvienu saldummīli. Klasiskajiem eklēriem ir šokolādes un vaniļas garša, tomēr populāras kļūst arī citas garšu variācijas – tumšās šokolādes vietā izmanto balto, bet krēma pildījumos sastopamas arī ogu, augļu un riekstu garšas."Rimi" gardēde Liene Zemīte iesaka pārbaudītu recepti.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo eklēru mīklu. Katliņā uz vidējas uguns lej un karsē ūdeni, pienu, sviestu, sāli un cukuru. Ar koka karoti maisa, lai nepiedeg.

    Kad šķidrums sāk vārīties, ātri tam pievieno miltus un ļoti strauji maisa, kamēr rodas viendabīga masa.

    Tad mīklu liek bļodā un ar mikseri pa vienai ieputo olas, kamēr veidojas spīdīga, krēmīga masa. Konsistencei jābūt tik stingrai, lai to varētu izspiest caur konditorejas maisiņu un masa neizplūstu.

    Uz pannas klāj pergamentu un izspiež garenas formas eklērus, atstājot atstarpi, jo eklēri cepšanās laikā pūtīsies.

    Tad pannu ar eklēriem liek iepriekš sakarsētā krāsnī 160 grādos aptuveni 45 minūtes, kamēr eklēri kļūst zeltaini brūni. Kad tie gatavi, eklērus atdzesē.

    Tumšā krēma pagatavošana. Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru un kukurūzas cieti. Karsē pienu. Karstā pienā lej olu dzeltenumu masu un, strauji maisot, karsē, kamēr krēms sāk biezēt. Noņem no uguns, samaisa un iemaisa tumšo šokolādi. Tad to samaisītu un atdzesētu pilda eklēros.

    Glazūrai ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno eļļu, samaisa un glazē eklērus. Dekoram izmanto ogas, pistācijas.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form