Foto: Shutterstock
Ekleri ar vārīto krēmu un šokolādes glazūru garšos gan lielajiem gan mazajiem gardēžiem.
110Minūtes
22Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
1.5 glāzeūdens100 gsviests vai margarīns0.5 TKsāls1.5 glāzemilti5 gab.olas0.5 gab.rīvēta citrona miziņa vaniļas cukurs malts kardamons krustnagliņas vai kanēlis KRĒMAM:1 glāzecukurs200 gsviests1 gab.ola0.5 glāzepiens vaniļas cukurs ŠOKOLĀDES GLAZŪRAI:1 ĒKtumšā šokolāde1 ĒKmilti0.5 ĒKpūdercukurs5 ĒKpiens50 gsviests vaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Mīkla: Nelielā katlā ielej ūdeni, pievieno sviestu vai margarīnu, sāli un uzvāra. Noņem katlu no uguns, karstajā masā iesijā miltus un ļoti ātri, rūpīgi samaisa. Katlu atkal liek uz uguns un maisot karsē, līdz mīkla atlec no katla malām un saveļas vienā pikucī. Katlu noņem no uguns un mīklu nedaudz atdzesē, jo karstā mīklā olas sarausies un mīkla slikti celsies. Atdzisušai mīklai pievieno 1 olu un labi iemaisa mīklā. Pārējās olas pievieno pa vienai, tādā pat veidā. Pēc katras olas mīklu kuļ, līdz tā paliek gluda.

2

Pievieno citrona miziņu, vanilīna cukuru, kardamonu, krustnagliņas vai kanēli. Mīklai jābūt gludai, biezai un tik - mīkstai un maigai, lai tā nokarātos no karotes. Uzliekot mīklas piciņu uz šķīvja, tai nav jāizplūst.

3

Mīklu ieliek konditorejas špricē ar lielu, apaļu uzgali vai robainu uzgali. Mīklu izpiež garenās strīpiņās - 12 cm garās uz cepamās plāts, kura izklāta ar cepamo papīru. Cepamo papīru ieziež ar ļoti plānu kārtiņu sviesta.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 210 – 220*C. cepamo plāti ar mīklu liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz zemākā līmeņa un cep 10 – 15 minūtes. Tad temperatūru samazina līdz 200*C un turpina cept 10 – 15 minūtes. Pāris minūtes pirms cepšanās beigām krāsni izslēdz. Pēc noteiktā laika krāns durvis nedaudz atver un izstrādājumiem ļauj nedaudz atdzist. !Cepamo plāti cepšanas laikā ieteicams nekustināt!

5

Krēms: Pienu lej traukā, pievieno cukuru un maisot karsē uz mazas uguns, līdz cukurs pilnībā izkusis, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai. Olu kopā ar 2 ĒK cukura sakuļ un lēni lejot pievieno piena masai, visu laiku maisot. Sviestu sagriež gabaliņos, liek traukā un kuļot ar mikseri pa porcijām iekuļ piena masu. Kuļ līdz masa kļūst gaisīga un viendabīga. Iegūto krēmu pilda konditorejas maisiņā ar tievu uzgali. Novieto leduskapī uz 20 - 25 minūtēm.

6

Šokolādes glazūra: rīvētu šokolādi samaisa ar miltiem, pūdercukuru, siltu pienu un visu labi saberž. Liek uz mazas uguns, patstāvīgi maisot uzvāra un pēc tam atdzesē. Pievieno samīcītu sviestu ar vanilīnu un samaisa. Glazūtu nedaudz atdzesē.

7

Atdzisušos mīklas izstrādājumus gareniski iegriež, bet nepārgriež uz pusē, lai būtu kā lādīte, kur var pacelt vāciņu - virsiņu. Pilda ar atdzisušo krēmu. Virsiņu uzliek atpakaļ un kārto uz šķīvja. Eklerus pārziež ar glazūru un liek leduskapī.

*ja pēc izņemšanas no krāsns izstrādājumi nedaudz saplok, tad uz neilgu laiku atkal ievieto uzkarsētā cepeškrāsnī, lai paceļas.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!