Foto: Shutterstock
Eklēri ar zemenēm un pistācijām - lai gardēži novērtē.
120Minūtes
14Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

1.5 glāzeūdens90 gsviests vai margarīns0.5 TKsāls1.5 glāzemilti5 gab.olas(M)0.5 gab.rīvēta citrona miziņa vaniļas cukurs malts kardamons krustnagliņas vai kanēlis500 gzemenes (svaigas vai saladētas)200 mlsaldais krējums 35%100 gpistācijas (attīrītas,nesālītas)5 ĒKpūdercukurs0.5 gab.citrona sula

Sagatavošana

1

Mīkla: Nelielā katlā ielej ūdeni, pievieno sviestu vai margarīnu, sāli un uzvāra. Noņem katlu no uguns, karstajā masā iesijā miltus un ļoti ātri, rūpīgi samaisa.

2

Katlu atkal liek uz uguns un maisot karsē, līdz mīkla atlec no katla malām un saveļas vienā pikucī.

3

Katlu noņem no uguns un mīklu nedaudz atdzesē, jo karstā mīklā olas sarausies un mīkla slikti celsies. Atdzisušai mīklai pievieno 1 olu un labi iemaisa mīklā. Pārējās olas pievieno pa vienai, tādā pat veidā. Pēc katras olas mīklu kuļ, līdz tā paliek gluda.

4

Pievieno citrona miziņu, vanilīna cukuru, kardamonu, krustnagliņas vai kanēli. Mīklai jābūt gludai, biezai un tik - mīkstai un maigai, lai tā nokarātos no karotes. Uzliekot mīklas piciņu uz šķīvja, tai nav jāizplūst.

5

Mīklu ieliek konditorejas špricē ar lielu, apaļu uzgali vai robainu uzgali. Mīklu izpiež garenās strīpiņās - 12 cm garās uz cepamās plāts, kura izklāta ar cepamo papīru. Cepamo papīru iziež ar ļoti plānu kārtiņu sviesta.

6

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 210 – 220*C. cepamo plāti ar mīklu liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz zemākā līmeņa un cep 10 – 15 minūtes. Tad temperatūru samazina līdz 200*C un turpina cept 10 – 15 minūtes. Pāris minūtes pirms cepšanās beigām krāsni izslēdz. Pēc noteiktā laika krāns durvis nedaudz atver un izstrādājumiem ļauj nedaudz atdzist. !Cepamo plāti cepšanas laikā ieteicams nekustināt!

7

Pildījums: pistācijas ieber sietā, aplej ar verdošu ūdeni, tad ar aukstu un notecina. Noberž mizas. Riekstus sasmalcina un apcep uz pannas. Apceptās pistācijas atdzesē, nedaudz atstāj dekorēšanai, bet pārējās saberž ar 2 ĒK pūdercukura.

8

Zemenes nomazgā, nosusina un samīca. Pievieno atlikušo pūdercukuru un citrona sulu. Atdzesētu saldo krējumu lej dziļā traukā un sakuļ. Putukrējumā iecilā zemenes un pistācijas. Pildījumu pilda konditorejas maisiņā ar apaļu galu un leduskapī noliek uz 35 minūtēm.

9

Atdzisušos mīklas izstrādājumus gareniski iegriež, bet nepārgriež uz pusē, lai būtu kā lādīte, kur var pacelt vāciņu - virsiņu. Iekšā iespiež pildījumu. Vai sānos uztaisa apaļu cauruminu un iespiež pildījumu. Nedaudz pildījuma atstāj dekorēšanai. Ekleru virsas pārziež ar pildījumu un dekorē ar zemenēm. Gatavos eklerus uzglabā ledusskapī.

*ja pēc izņemšanas no krāsns izstrādājumi nedaudz saplok, tad uz neilgu laiku atkal ievieto uzkarsētā cepeškrāsnī, lai paceļas.

Iesūtīja:
Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!