Foto: Viktorija Kožemjakina
Kad apnikusi ķirbju kūka, biezenis un cepti ķirbji, "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni iedvesmo jaunu ķirbju garšas nianšu atklājumiem un piedāvā recepti, kā šīs pasaulē lielākās ogas pārvērst gardā un eksotiskām garšām bagātā sautējumā.
60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 gķirbis2 ĒKolīveļļa1 gab.sīpols3 gab.ķiploka daiviņas pēc garšasmuskatrieksts100 gsarkanās lēcas500 mldārzeņu vai vistas buljons200 mlkokosriekstu piens100 gspināti pēc garšascitrona vai laima sula4 šķipsnasgrauzdētas mandeles pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Dziļā pannā lej olīveļļu, apcep tajā smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.

2

Pievieno sīpoliem un ķiplokiem nelielos gabaliņos sagrieztu ķirbi un mazliet muskatrieksta, apcep visu vēl 5-7 minūtes.

3

Pielej maisījumam buljonu, uzvāra to un sautē buljonā dārzeņus 10-15 minūtes, kamēr ķirbis kļūst mīksts.

4

Ķirbja sautējumu sablendē vai sastampā ar kartupeļu stampu.

5

Pieber biezenim klāt lēcas, pielej kokosriekstu pienu un sautē visu 5-7 minūtes, kamēr lēcas ir gatavas.

6

Minūti pirms gatavības pievieno sautējumam svaigas spinātu lapas, sāli un piparus, pielej citrona vai laima sulu un visu samaisa.

7

Pasniedz karstu, pārkaisot ar sakapātam grauzdētām mandelēm.

Baudi ķirbi ar jaunu garšu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!