Eksotiskais ķirbju sautējums ar lēcām un kokosriekstu pienu
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g ķirbis
ķirbis
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
3 gab.
3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas muskatrieksts
muskatrieksts
100 g
100 g sarkanās lēcas
sarkanās lēcas
500 ml
500 ml dārzeņu vai vistas buljons
dārzeņu vai vistas buljons
200 ml
200 ml kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
100 g
100 g spināti
spināti
pēc garšas
pēc garšas citrona vai laima sula
citrona vai laima sula
4 šķipsnas
4 šķipsnas grauzdētas mandeles
grauzdētas mandeles
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Sautējumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kad apnikusi ķirbju kūka, biezenis un cepti ķirbji, "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni iedvesmo jaunu ķirbju garšas nianšu atklājumiem un piedāvā recepti, kā šīs pasaulē lielākās ogas pārvērst gardā un eksotiskām garšām bagātā sautējumā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dziļā pannā lej olīveļļu, apcep tajā smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.

    Pievieno sīpoliem un ķiplokiem nelielos gabaliņos sagrieztu ķirbi un mazliet muskatrieksta, apcep visu vēl 5-7 minūtes.

    Pielej maisījumam buljonu, uzvāra to un sautē buljonā dārzeņus 10-15 minūtes, kamēr ķirbis kļūst mīksts.

    Ķirbja sautējumu sablendē vai sastampā ar kartupeļu stampu.

    Pieber biezenim klāt lēcas, pielej kokosriekstu pienu un sautē visu 5-7 minūtes, kamēr lēcas ir gatavas.

    Minūti pirms gatavības pievieno sautējumam svaigas spinātu lapas, sāli un piparus, pielej citrona vai laima sulu un visu samaisa.

    Pasniedz karstu, pārkaisot ar sakapātam grauzdētām mandelēm.

    Baudi ķirbi ar jaunu garšu!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form