Eksotiskais voks ar vistas gaļu un meloni
Foto: Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Voks nedaudz citādākā interpretācijā - ar saldiem melones gabaliņiem, kas lieliski sader ar sulīgi apcepto vistas gaļu, savukārt saldās zirņu pākstis piešķirs pavasarīgu kraukšķīgumu maltītei.

Nelielā trauciņā pagatavo marinādi, sajaucot sojas mērci ar medu, smalki sakapātu ingveru un sezama sēklām.

Sagriež mazākos gabalos vistas krūtiņas un pārlej ar marinādi. Rūpīgi iemasē gaļu ar marinādi un liek ledusskapī uz 30 minūtēm iemarinēties, bļodu apsedzot ar pārtikas plēvi vai vāku.

Dziļā pannā (ideālajā gadījumā vokpannā) sakarsē eļļu un apcep zeltaini brūnus gaļas gabaliņus. Tas prasīs aptuveni 3-5 minūtes. Tad pievieno smalki sakapātus mazos sīpolus, čili, papriku lielākos gabalos, zirņu pākstis un pārlej marinādi, kas pāri palikusi no gaļas. Turpina cept lielā karstumā dažas minūtes, ik pa brīdim apmaisot.

Pannas saturu papildina ar meloņu gabaliņiem un cep, kamēr tie kļuvuši silti un apsmērējušies ar mērci.

Pasniedz ar vārītām nūdelēm vai rīsiem.

Comment Form