Grilēta zivs ar eksotisku mērci
Foto: Vida Press
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mērcei:
1 ĒK
1 ĒK grauzdētas ķimenes
grauzdētas ķimenes
1/2 TK
1/2 TK grauzdēts koriandrs
grauzdēts koriandrs
1 TK
1 TK malta paprika
malta paprika
2 šķipsna
2 šķipsna malti sarkanie pipari
malti sarkanie pipari
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 sauja
1 sauja kapāti svaigi pētersīļi
kapāti svaigi pētersīļi
1 sauja
1 sauja sakapāts svaigs koriandrs
sakapāts svaigs koriandrs
 
viena liela citrona sula
viena liela citrona sula
Kebabam:
800 g
800 g korifēnas fileja (var, protams, izmantot arī citu zivi)
korifēnas fileja (var, protams, izmantot arī citu zivi)
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
 
svaigi spiesta sula un rīvēta miziņa no viena citrona
svaigi spiesta sula un rīvēta miziņa no viena citrona
1 TK
1 TK grauzdētas ķimenes
grauzdētas ķimenes
  • Ass un pikants ēdiens
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Citas mērces
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Iepazīsim jaunas zivis? Lūk, korifēna jeb delfīnzivs (saukta arī par dorado vai mahi-mahi), kas ir ārkārtīgi garda tropisko ūdeņu zivs. Kombinācijā ar no Marokas virtuves nākušo garšvielu mērci, kurā ir mums tik pazīstamās ķimenes, korifēna garšos burvīgi un ieviesīs jaunas, vēl nebijušas vēsmas virtuvē.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mērces (saukta arī par "chermoula") pagatavošanai ķimenes, koriandru, papriku un sarkano piparu liek uz pannas un silda, līdz paceļas garšvielu smarža, uzmanot, lai tās netiek sadedzinātas. Noņem no pannas un iemaisa traukā ar pārējām mērces sastāvdaļām – saspiestām ķiploku daiviņām, pētersīļiem, svaigo koriandru, citrona sulu un olīveļļu. Visu samaisa un liek nostāvēties vismaz uz 30 minūtēm.

    Kebabu pagatavošanai bļodā ievieto kubiņos sagrieztu korifēnas fileju, kuru aplej ar olīveļļu, apkaisa ar citrona miziņu, aplej ar svaigi izspiesto citrona sulu, to visu apkaisot ar ķimenēm. Ar rokām visu apmaisa, lai filejas gabaliņi labi apvārtītos un atstāj iemarinēties uz 15 minūtēm.

    Zivs filejas kubiņus sasprauž uz kebaba kociņiem un cep uz iepriekš uzkarsēta grila pāris minūtes no katras puses, līdz fileja viscaur izcepusies. Ja nav grila, pavisam droši var izmantot grilpannu. Pasniedz kopā ar kuskusu, pāri pārlejot marokiešu garšvielu mērci.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form