Grilēta zivs ar eksotisku mērci
Foto: Vida Press
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Iepazīsim jaunas zivis? Lūk, korifēna jeb delfīnzivs (saukta arī par dorado vai mahi-mahi), kas ir ārkārtīgi garda tropisko ūdeņu zivs. Kombinācijā ar no Marokas virtuves nākušo garšvielu mērci, kurā ir mums tik pazīstamās ķimenes, korifēna garšos burvīgi un ieviesīs jaunas, vēl nebijušas vēsmas virtuvē.

Mērces (saukta arī par "chermoula") pagatavošanai ķimenes, koriandru, papriku un sarkano piparu liek uz pannas un silda, līdz paceļas garšvielu smarža, uzmanot, lai tās netiek sadedzinātas. Noņem no pannas un iemaisa traukā ar pārējām mērces sastāvdaļām – saspiestām ķiploku daiviņām, pētersīļiem, svaigo koriandru, citrona sulu un olīveļļu. Visu samaisa un liek nostāvēties vismaz uz 30 minūtēm.

Kebabu pagatavošanai bļodā ievieto kubiņos sagrieztu korifēnas fileju, kuru aplej ar olīveļļu, apkaisa ar citrona miziņu, aplej ar svaigi izspiesto citrona sulu, to visu apkaisot ar ķimenēm. Ar rokām visu apmaisa, lai filejas gabaliņi labi apvārtītos un atstāj iemarinēties uz 15 minūtēm.

Zivs filejas kubiņus sasprauž uz kebaba kociņiem un cep uz iepriekš uzkarsēta grila pāris minūtes no katras puses, līdz fileja viscaur izcepusies. Ja nav grila, pavisam droši var izmantot grilpannu. Pasniedz kopā ar kuskusu, pāri pārlejot marokiešu garšvielu mērci.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form