Foto: Vida Press
Iepazīsim jaunas zivis? Lūk, korifēna jeb delfīnzivs (saukta arī par dorado vai mahi-mahi), kas ir ārkārtīgi garda tropisko ūdeņu zivs. Kombinācijā ar no Marokas virtuves nākušo garšvielu mērci, kurā ir mums tik pazīstamās ķimenes, korifēna garšos burvīgi un ieviesīs jaunas, vēl nebijušas vēsmas virtuvē.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĒRCEI:1 ĒKgrauzdētas ķimenes0.5 TKgrauzdēts koriandrs1 TKmalta paprika2 šķipsnamalti sarkanie pipari4 ķiploka daiviņas1 saujakapāti svaigi pētersīļi1 saujasakapāts svaigs koriandrs viena liela citrona sula KEBABAM:800 gkorifēnas fileja (var, protams, izmantot arī citu zivi)2 ĒKolīveļļa svaigi spiesta sula un rīvēta miziņa no viena citrona1 TKgrauzdētas ķimenes

Sagatavošana

1

Mērces (saukta arī par "chermoula") pagatavošanai ķimenes, koriandru, papriku un sarkano piparu liek uz pannas un silda, līdz paceļas garšvielu smarža, uzmanot, lai tās netiek sadedzinātas. Noņem no pannas un iemaisa traukā ar pārējām mērces sastāvdaļām – saspiestām ķiploku daiviņām, pētersīļiem, svaigo koriandru, citrona sulu un olīveļļu. Visu samaisa un liek nostāvēties vismaz uz 30 minūtēm.

2

Kebabu pagatavošanai bļodā ievieto kubiņos sagrieztu korifēnas fileju, kuru aplej ar olīveļļu, apkaisa ar citrona miziņu, aplej ar svaigi izspiesto citrona sulu, to visu apkaisot ar ķimenēm. Ar rokām visu apmaisa, lai filejas gabaliņi labi apvārtītos un atstāj iemarinēties uz 15 minūtēm.

3

Zivs filejas kubiņus sasprauž uz kebaba kociņiem un cep uz iepriekš uzkarsēta grila pāris minūtes no katras puses, līdz fileja viscaur izcepusies. Ja nav grila, pavisam droši var izmantot grilpannu. Pasniedz kopā ar kuskusu, pāri pārlejot marokiešu garšvielu mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!