
Pavasarī ir laiks aizmirst par ziemas rasoliem un izvēlēties salātus no viegliem un veselīgiem produktiem, lai uzmundrinātu ķermeni un prātu, kas mostas no ziemas miega. Pievienojot svaigiem produktiem gaļu vai jūras veltes, salāti var aizstāt pilnvērtīgu pusdienu maltīti, skaidro "Rimi" gardēde Ilze Jurkāne.
Salātlapu maisījumu sadala četros lielos šķīvjos vai lēzenās bļodās.
Pārgriež tomātus un pievieno salātiem. Avokado sagriež 1,5 cm kubiņos un kārto uz salātiem.
Noņem garnelēm čaumalu līdz astei – asti atstāj.
Gatavo mērci, sajaucot 100 ml olīveļļu, balzametiķi, sojas mērci un citrona sulu.
Sakapā ķiplokus un liek pannā, kurā ir 4 ĒK sakarsētas olīveļļas. Pievieno garneles, uzkaisa sāli un čili. Cep, līdz garneles kļūst rozā, bet ne ilgāk par 3-4 minūtēm.
Katrai salātu porcijai pievieno 6 garneles.
Suliņu no pannas pievieno mērcei un visu uzlej salātiem. Pasniedz nekavējoties!
Ja vēlas, pasniedz ar maizi, piemēram, bageti ar ķiploku sviestu.
Lai labi garšo!