Elegantie garneļu un avokado salāti Ilzes Jurkānes gaumē
Foto: Publicitātes foto
4.1667 6
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 iepakojums lapu salātu maisījuma
iepakojums lapu salātu maisījuma
12
12 ķirštomāti
ķirštomāti
1
1 liels, gatavs avokado
liels, gatavs avokado
24
24 tīģergarneles (svaigas vai atkausētas, bet ne vārītas)
tīģergarneles (svaigas vai atkausētas, bet ne vārītas)
100 ml
100 ml olīveļļa + 4 ĒK
olīveļļa + 4 ĒK
4 ĒK
4 ĒK balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
2 ĒK
2 ĒK sojas mērce
sojas mērce
1-2 ĒK
1-2 ĒK citronu sula
citronu sula
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 TK
1 TK Provansas garšvielas
Provansas garšvielas
1 TK
1 TK sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas čili pipars vai čili pārslas
čili pipars vai čili pārslas
 
bagete pasniegšanai
bagete pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu salāti
  • Pasaules Virtuve
  • Pavasarī ir laiks aizmirst par ziemas rasoliem un izvēlēties salātus no viegliem un veselīgiem produktiem, lai uzmundrinātu ķermeni un prātu, kas mostas no ziemas miega. Pievienojot svaigiem produktiem gaļu vai jūras veltes, salāti var aizstāt pilnvērtīgu pusdienu maltīti, skaidro "Rimi" gardēde Ilze Jurkāne.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Salātlapu maisījumu sadala četros lielos šķīvjos vai lēzenās bļodās.

    Pārgriež tomātus un pievieno salātiem. Avokado sagriež 1,5 cm kubiņos un kārto uz salātiem.

    Noņem garnelēm čaumalu līdz astei – asti atstāj.

    Gatavo mērci, sajaucot 100 ml olīveļļu, balzametiķi, sojas mērci un citrona sulu.

    Sakapā ķiplokus un liek pannā, kurā ir 4 ĒK sakarsētas olīveļļas. Pievieno garneles, uzkaisa sāli un čili. Cep, līdz garneles kļūst rozā, bet ne ilgāk par 3-4 minūtēm.

    Katrai salātu porcijai pievieno 6 garneles.

    Suliņu no pannas pievieno mērcei un visu uzlej salātiem. Pasniedz nekavējoties!

    Ja vēlas, pasniedz ar maizi, piemēram, bageti ar ķiploku sviestu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form