Foto: Publicitātes foto
Pavasarī ir laiks aizmirst par ziemas rasoliem un izvēlēties salātus no viegliem un veselīgiem produktiem, lai uzmundrinātu ķermeni un prātu, kas mostas no ziemas miega. Pievienojot svaigiem produktiem gaļu vai jūras veltes, salāti var aizstāt pilnvērtīgu pusdienu maltīti, skaidro "Rimi" gardēde Ilze Jurkāne.
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 iepakojums lapu salātu maisījuma12 ķirštomāti1 liels, gatavs avokado24 tīģergarneles (svaigas vai atkausētas, bet ne vārītas)100 mlolīveļļa + 4 ĒK4 ĒKbalzamiko etiķis2 ĒKsojas mērce1.5 ĒKcitronu sula4 ķiploka daiviņas1 TKProvansas garšvielas1 TKsāls pēc garšasčili pipars vai čili pārslas bagete pasniegšanai

Sagatavošana

1

Salātlapu maisījumu sadala četros lielos šķīvjos vai lēzenās bļodās.

2

Pārgriež tomātus un pievieno salātiem. Avokado sagriež 1,5 cm kubiņos un kārto uz salātiem.

3

Noņem garnelēm čaumalu līdz astei – asti atstāj.

4

Gatavo mērci, sajaucot 100 ml olīveļļu, balzametiķi, sojas mērci un citrona sulu.

5

Sakapā ķiplokus un liek pannā, kurā ir 4 ĒK sakarsētas olīveļļas. Pievieno garneles, uzkaisa sāli un čili. Cep, līdz garneles kļūst rozā, bet ne ilgāk par 3-4 minūtēm.

6

Katrai salātu porcijai pievieno 6 garneles.

7

Suliņu no pannas pievieno mērcei un visu uzlej salātiem. Pasniedz nekavējoties!

8

Ja vēlas, pasniedz ar maizi, piemēram, bageti ar ķiploku sviestu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!