Elegantie garneļu un avokado salāti Ilzes Jurkānes gaumē
Foto: Publicitātes foto
4.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Pavasarī ir laiks aizmirst par ziemas rasoliem un izvēlēties salātus no viegliem un veselīgiem produktiem, lai uzmundrinātu ķermeni un prātu, kas mostas no ziemas miega. Pievienojot svaigiem produktiem gaļu vai jūras veltes, salāti var aizstāt pilnvērtīgu pusdienu maltīti, skaidro "Rimi" gardēde Ilze Jurkāne.

Salātlapu maisījumu sadala četros lielos šķīvjos vai lēzenās bļodās.

Pārgriež tomātus un pievieno salātiem. Avokado sagriež 1,5 cm kubiņos un kārto uz salātiem.

Noņem garnelēm čaumalu līdz astei – asti atstāj.

Gatavo mērci, sajaucot 100 ml olīveļļu, balzametiķi, sojas mērci un citrona sulu.

Sakapā ķiplokus un liek pannā, kurā ir 4 ĒK sakarsētas olīveļļas. Pievieno garneles, uzkaisa sāli un čili. Cep, līdz garneles kļūst rozā, bet ne ilgāk par 3-4 minūtēm.

Katrai salātu porcijai pievieno 6 garneles.

Suliņu no pannas pievieno mērcei un visu uzlej salātiem. Pasniedz nekavējoties!

Ja vēlas, pasniedz ar maizi, piemēram, bageti ar ķiploku sviestu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form