Elementārais ievārījuma kēkss
Foto: Shutterstock
4.6000 5
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Vienkārši pagatavojams ievārījuma kēkss – lieliska ideja, kā likt lietā pērnā gada ievārījumu.

Ievārījumu samaisa ar cukuru un sodu/cepamo pulveri. Liek uz 1 stundu vēsumā.

Tad pievieno olas, krējumu, miltus, sarīvētu citrona miziņu vai kanēli un samaisa.

Mīklu lej kēksa veidnē, kas ietaukota ar sviestu un izkaisīta ar rīvmaizi (var lietot arī mannu).

Cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī ~ 35-45 minūtes.

Gatavību pārbauda ar kociņu, ja mīkla tam klāt nelīp, tad kēkss ir gatavs.

Gatavu un nedaudz atdzisušu izņem no veidnes un, ja vēlas, var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Īpaši gardam rezultātam šķēles var pārziest ar rikotu vai bezpiedevu krēmsieru, kas viegli sakults ar cukuru un citronu sulu pēc garšas

Iesūtīja: zīlex

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form