
Kārtainā mīkla ir īsts glābiņš dienās, kad kārojas kas salds, bet biskvītu gluži cept negribas. Mīklu izmanto par pamatu un virs tā liec sezonas labākos augļus - persikus, kas kopā veidos debešķīgu salikumu.
Atlaidinātās kārtainās mīklas plāksnes liec vienu pie otras, salipinot tās kopā.
Nelielā trauciņā sajauc pūdercukuru ar mandeļu miltiem un pārkaisa izveidotajai mīklas pamatnei, atstājot nenoklātas vien pašas maliņas, aptuveni 4 cm platumā no katras puses. Pīrāga malas nedaudz ieloka uz vidu, lai veidojas apmale.
Sagriež persikus mazākās daivās un izkārto vienu aiz otra uz pīrāga pamatnes. Apsmērē persikus ar izkausētu sviestu.
Cep 40-45 minūtes vai tik ilgi, līdz kārtainās mīklas malas jau izcepušās zeltaini brūnas.
Uzsilda ievārījumu un ar to apsmērē persikus. Atdzesē.
Pasniedz ar putukrējumu, saldējuma bumbu vai ēd tāpat, griežot mazākos gabalos.