Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kārtainā mīkla ir īsts glābiņš dienās, kad kārojas kas salds, bet biskvītu gluži cept negribas. Mīklu izmanto par pamatu un virs tā liec sezonas labākos augļus - persikus, kas kopā veidos debešķīgu salikumu.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
4 kārtainās mīklas plāksnes60 gpūdercukurs60 gmandeļu milti6 persiki2 ĒKsviests3 ĒKievārījums (piemēram, aprikožu) putukrējums vai saldējums pasniegšanai

Sagatavošana

1

Atlaidinātās kārtainās mīklas plāksnes liec vienu pie otras, salipinot tās kopā.

2

Nelielā trauciņā sajauc pūdercukuru ar mandeļu miltiem un pārkaisa izveidotajai mīklas pamatnei, atstājot nenoklātas vien pašas maliņas, aptuveni 4 cm platumā no katras puses. Pīrāga malas nedaudz ieloka uz vidu, lai veidojas apmale.

3

Sagriež persikus mazākās daivās un izkārto vienu aiz otra uz pīrāga pamatnes. Apsmērē persikus ar izkausētu sviestu.

4

Cep 40-45 minūtes vai tik ilgi, līdz kārtainās mīklas malas jau izcepušās zeltaini brūnas.

5

Uzsilda ievārījumu un ar to apsmērē persikus. Atdzesē.

6

Pasniedz ar putukrējumu, saldējuma bumbu vai ēd tāpat, griežot mazākos gabalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!