Elementārais kārtainās mīklas pīrāgs ar persikiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 kārtainās mīklas plāksnes
kārtainās mīklas plāksnes
60 g
60 g pūdercukurs
pūdercukurs
60 g
60 g mandeļu milti
mandeļu milti
6
6 persiki
persiki
1-2 ĒK
1-2 ĒK sviests
sviests
2-3 ĒK
2-3 ĒK ievārījums (piemēram, aprikožu)
ievārījums (piemēram, aprikožu)
 
putukrējums vai saldējums pasniegšanai
putukrējums vai saldējums pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Kārtainā mīkla ir īsts glābiņš dienās, kad kārojas kas salds, bet biskvītu gluži cept negribas. Mīklu izmanto par pamatu un virs tā liec sezonas labākos augļus - persikus, kas kopā veidos debešķīgu salikumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Atlaidinātās kārtainās mīklas plāksnes liec vienu pie otras, salipinot tās kopā.

    Nelielā trauciņā sajauc pūdercukuru ar mandeļu miltiem un pārkaisa izveidotajai mīklas pamatnei, atstājot nenoklātas vien pašas maliņas, aptuveni 4 cm platumā no katras puses. Pīrāga malas nedaudz ieloka uz vidu, lai veidojas apmale.

    Sagriež persikus mazākās daivās un izkārto vienu aiz otra uz pīrāga pamatnes. Apsmērē persikus ar izkausētu sviestu.

    Cep 40-45 minūtes vai tik ilgi, līdz kārtainās mīklas malas jau izcepušās zeltaini brūnas.

    Uzsilda ievārījumu un ar to apsmērē persikus. Atdzesē.

    Pasniedz ar putukrējumu, saldējuma bumbu vai ēd tāpat, griežot mazākos gabalos.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form