Elementārais sambuks no zemeņu ievārījuma
Foto: Shutterstock
4.4444 9
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas

Kad gribas ko garšīgu, bet ne pārāk treknu un ilgi gatavojamu, sambuks no ievārījuma būs pašā laikā. Receptē var izmantot jebkuru ievārījumu - skābākam ievārījumam var pievienot cukuru.

Bļodā liek ievārījumu, olu baltumus un ar mikseri puto tik ilgi, līdz iegūta gaisīga, gaiša masa. Ja ievārījums ir skābāks, var pievienot arī cukuru.

Pasniedz deserta trauciņos ar pienu vai tāpat. Dekorē ar piparmētru lapiņām vai svaigām ogām.

Labāk sambuks garšos, ja pēc putošanas paturēsi to ledusskapī kādu laiku un tad pasniegsi.

Iesūtīja: Vineta

Comment Form