Elzas mammas garšīgā un smaržīgā tomātu mērce
Foto: Elza
3.6250 8
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
700 g
700 g tomāti
tomāti
1 gab.
1 gab. liela zaļā paprika
liela zaļā paprika
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
3 gab.
3 gab. bazilika lapiņas
bazilika lapiņas
3 ĒK
3 ĒK eļļa apcepšanai, pārliešanai
eļļa apcepšanai, pārliešanai
  • Mērces ziemai
  • Citas mērces
  • Pasaules Virtuve
  • Tomātu trakums ir sācies, un tomātu mērču recepšu nekad nevar būt par daudz. Skaidrs, ka labākās un drošākās vienmēr ir mammas receptes. Lūk, Elzas mammas recepte Elzas izpildījumā, fiksējot svarīgākos brīžus procesa gaitā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tomātus aplej ar karstu ūdeni, lai nedaudz noblanšējas, kamēr notiek darbošanās ar papriku un ķiploku.

    Sagriež papriku palielos gabalos, nomizo ķiploka daiviņas. Liek karstā pannā uz lielas uguns viegli apcept.

    Ķiploku ar dakšiņu saspiež, paprikai noņem apdegušo miziņu, sagriež mazākos gabalos un met katlā.

    Nomizo tomātus, sagriež gabalos, met katlā.

    Pievieno sāli un piparus pēc garšas, vāra uz lēnas uguns apmēram stundu.

    Pilda sakarsētā burkā, burkā var ielikt nedaudz svaiga bazilika. Uzlej nedaudz eļļas un izlīdzina, lai noklāj virsmu. Burka pilna nesanāk – skaidrs, būs jāvāra vēl. Bet šodien pietiek. Skrūvē vāku virsū un iet atpūsties.

    Elzas mammas garšīgā un smaržīgā tomātu mērce
    Foto: Elza
    Elzas mammas garšīgā un smaržīgā tomātu mērce
    Foto: Elza
    Elzas mammas garšīgā un smaržīgā tomātu mērce
    Foto: Elza
    Elzas mammas garšīgā un smaržīgā tomātu mērce
    Foto: Elza
    Elzas mammas garšīgā un smaržīgā tomātu mērce
    Foto: Elza
    Elzas mammas garšīgā un smaržīgā tomātu mērce
    Foto: Elza
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form