Foto: Shutterstock
Eņģeļu kūka - gaisīga kā pirmais sniegs un tik garda! Dekorēšanai noderēs jebkādi augļi vai ogas. Un, starp citu, recepte, ir piemērota arī kaloriju skaitītājiem.
50Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
40 gmilti15 gkartupeļu vai kukurūzas milti šķipsnasāls5 gab.olu balumi1.5 TKvīna etiķis115 gcukurs (pūdercukurs) ogas vai augļi nekorēšanai GLAZŪRAI:200 gcukurs1 gab.olas baltums

Sagatavošana

1

Miltus un cieti kopā izsijā 3 reizes.

2

Olu baltumus saputo, pievieno etiķi, puto, tad pa vienai karotei pievieno cukuru un puto, lai būtu ne pārāk cieti saputots (citādi gaisa burbulīšiem nebūs, kur augt), bet, nu, vienalga man sanāca kopā kādas minūtes 5 paputot gan.

3

Tad trīs porcijās uzmanīgi iecilā miltu maisījumu, to liek formā- vislabāk kēksa formā ar cauru vidu un nepiedegošu pārklājumu (nu, vai nedaudz ietauko), liek sakarsētā cepeškrāsnī 180*C uz 35 minūtēm. Tad kūkas formu apgriež otrādi un ļauj biskvītam atdzist tajā.

4

Sataisa glazūru- cukuru un 75 ml ūdens uzvāra par sīrupu līdz tādai stadijai, ka pile sīrupa, iemesta aukstā ūdenī, sastingst par pili, nevis izšķīst. Vārdu sakot, jau pabiezam. Saputo olu baltumu un tievā strūkliņā lej sīrupu, visu laiku puto, kamēr viss sīrups ir iekšā. Jābūt tādai biezai un "pufīgai" masai. To tad ņemam un ziežam uz kūkas (vislabāk ar pirkstiem), dekorējam ar ogām vai augļiem.

5

Rezultāts izskatās "pa dārgo" un garšos visiem, kam patīk saldas lietas. Parēķināju, ka SV viens gabaliņš ir 2,5 punkti (ja rēķina, ka kūkai ir 10 gabaliņi). Ja mīklā izmantotu saldinātāju, nevis cukuru, būtu vēl mazāk. Un vispār varētu iztikt bez glazūras, bet vienkārši pārkaisīt ar pūdercukuru, arī būtu labi- ne tik saldi.

*ieteicamāk būtu pūdercukurs, bet man ar cukuru parasto arī neslikti sanāca.

Iesūtīja: Babs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!