Engures novada garša: 'Apsītes' podiņš ar šķiņķi, sēnēm un sieru
Foto: Publicitātes attēli
3.2500 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

"Podiņā gatavots ēdiens ir aromātisks un sulīgs, turklāt ilgāk saglabājas silts. Gatavot māla podiņos ir arī parocīgi, jo katrs var kombinēt sastāvdaļas, atbilstoši savai gaumei. Apšuciema kafejnīcā "Apsīte" nobaudāmais podiņš ar dārza un meža veltēm ir raksturīgs latviešu virtuvei un jau daudzus gadus iecienīts šajā zvejniekciemā," Tukuma Tūrisma informācijas centrs piedāvā Engures novadam raksturīgu recepti.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

Sīpolus nomizo, sagriež pusmēnešos, liek uz cepamās plāts, pārslaka ar pusi eļļas un cep krāsnī aptuveni 15 minūtes, līdz tie ir zeltaini.

Salmiņos sagrieztu šķiņķi liek virs sīpoliem un cep vēl 10 minūtes.

Tad virs šķiņķa liek salmiņos sagrieztu gurķi un cep krāsnī vēl 10 minūtes.

Virs gurķiem liek salmiņos sagrieztus vārītos kartupeļus, pārkaisa ar sāli, pipariem un cep 15 minūtes.

Kad sacepuma virskārta kļuvusi zeltaina, tam pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus un visu samaisa.

Gatavo mērci. Pannā uzkarsē atlikušo eļļu, liek uz plīts cepties samalcinātas sēnes, pēc pāris minūtēm pievieno sāli, saldo krējumu un karsē vēl 2 minūtes.

Sagatavoto sacepumu no plāts pa porcijām liek četros māla podiņos, pārlej ar sēņu mērci, pārkaisa ar rīvētu sieru.

Podiņus šauj krāsnī uz 5-7 minūtēm, līdz siers ir izkusis. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty

Tags

Engure Augu eļļa Gailenes Garšvielas un garšaugi Kartupeļi Ķiploki Marinēti gurķi Pipari Saldais krējums Sāls Siers Sīpoli Šķiņķis Cepeškrāsns Cepšana Gaļas ēdieni Ikdienas maltītei Latviešu nacionālā virtuve Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pusdienas Vakariņas viegli
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form