Ērkšķogu - banānu ievārījums, ar maigu garšu, bez ērkšķogu sēkliņām.

Ērkšķogas noskalo, atbrīvo no ļipiņām, ber katlā, kur ieliets nedaudz (ne vairāk par ½ glāzi) ūdens un vāra kamēr sāk šķīst. Tad izberž cauri smalkam sietam, vēlams tāds, lai aiztur sēklas. Iegūto biezeni nosver un pievieno cukuru 1:1.

Pievieno banānus - vai nu saspiestus putriņā vai sagrieztus ¼ ripiņās. Es lielākoties izmantoju pārgatavojušos (nocenotus ) banānus.

Uz 1 kg ogu apmēram 3 banāni.

Un tad jau vāru, kā visus ievārījumus, līdz sāk sabiezēt. Rezultāts nevainojams.

Iesūtīja: cate

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!