Foto: Publicitātes foto
Šo saldējumu baudot, ir iespēja sajusties vienlaikus kā zvērīgam estētam un ziedošā pļavā izlaistai gotiņai. Recepte ir mēģinājums pārnest āra svaigo zaļumu deserta formā. Nepieciešamais pagatavošanas nosacījums ir sajūsma par maija zaļo krāšņumu. Ja tu mēdz apstāties ceļā, lai izjustu ziedošo un lapojošo koku skaistumu, tad pazīsti vieglo, dzidro un svaigo noskaņu, kas atspoguļosies šai saldējumā.

Recepte no saimnieces Rudītes Rērihas mājas kafejnīcas "Sātig' un sveitig' pabūšen' baznīc's dārze", kuru būs iespējams apmeklēt Lībiešu mājas kafejnīcu dienu ietvaros 1. un 2. jūnijā.

7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

saujakļavu ziedi un liepu lapiņas1.5 lkefīrs200 mlsaldais krējums (35%)300 gpūdercukurs2 citroni pēc garšasvaniļa šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Atrod kļavu un liepu, kas aug attāli no transporta zonām un citiem piesārņojuma avotiem.

2

Apjūsmo, apbrīno, izveido kontaktu. Pateicas par koku skaistumu un devīgumu. Plūc ziedus un lapiņas ar sajūsmu, tad nenoplūc vairāk kā vajadzīgs.

3

Ziedus un lapas noblanšē vieglā cukura sīrupā.

4

Citronus nomizo, raugoties, lai būtu kārtīgi atdalīta mizas baltā kārta un āda ap daiviņām. Mīkstumu sablendē kopā ar ziediem, lapām un pūdercukuru.

5

Iegūtajai masai pievieno kefīru, samaisa.

6

Atsevišķi saputo saldo krējumu. Pievieno kefīra masai, samaisa.

7

Liek saldētavā. Apmēram reizi divās stundās kārtīgi sakuļ stingstošo maisījumu ar mikseri. Notur saldētavā 16 – 18 stundas. Var pasniegt ar vieglu bezē vai maigu zefīru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!