Etiķa marināde ar ķiplokiem un dillēm kūpinātām vistām
Foto: Privātais arhīvs

Ja vistiņas iecerēts kūpināt sestdien, tad tās jāiemarinē jau ceturtdien, lai marināde paspētu iesūkties gaļā.

Lej katlā ūdeni, pievieno visas pārējās marinādes sastāvdaļas, izņemot etiķi, un maisot karsē, līdz marināde sāk burbuļot. Pavāra 2–3 minūtes, tad nogriež liesmu un iemaisa etiķi. Atdzesē marinādi aptuveni līdz ķermeņa temperatūrai. Pēc garšas marinādei jābūt asākai, nekā būtu tīkami garšas kārpiņām, jo marinēšanas procesā sāļums un etiķa skābums stipri vien mazināsies.

Nu laiks sagatavot vistas marinēšanai – nogriež liekos ādas lanckarus astes un kakla daļā un atgriežu vistas vaļā, lai tās būtu "atvērtas kā grāmatas". Parasti griezumu veic krūšu daļā, un tā rīkojos arī es. Lūk, video, lai saprastu, kā tas darāms:

Ja vēlies, lai vistas ir gatavas ātrāk, tām var izgriezt mugurkaulu tā sauktajā "spatchcock" tehnikā. Kā to paveikt pavisam vienkārši, parādīts šajā video:

Kamēr marināde dziest, jāķeras pie ķiploku pārstrādes procesa. Kad ķiploki notīrīti, tie jāsasmalcina pēc iespējas plānākās šķēlītēs. Lai nevajadzētu lieki tērēt laiku un nervus, kapājot daiviņas ar nazi, neaizstājams palīgs ir virtuves kombains, kurš piņķerīgo darbiņu paveic pāris minūšu laikā.

Nu vēl tikai jāsakapā lekno diļļu bunte. Kad tas paveikts, vistas vienu otrai virsū lieku plastmasas toverī (ar ādu uz leju un atgriezto pusi uz augšu), katrai vistai dāsni pārberot ķiplokus un dilles.

Etiķa marināde ar ķiplokiem un dillēm kūpinātām vistām
Foto: Privātais arhīvs


Kad visas vistiņas satilpinātas plastmasas toverī, atliek pārliet tās ar marinādi, lai šķidrums pilnībā pārklātu gaļu. Slogam virsū uzliek piemērota lieluma šķīvi, tad toveri aizvāko un liek vēsākā virtuves stūrī uz grīdas, aizmirstot par to līdz sestdienai. Ja laiks pagadījies karsts un temperatūra vietā, kur tiek uzglabātas marinētās vistas, sasniedz vai pārsniedz 25–30 grādus, tad gan drošības labad būtu ieteicams trauku ievietot ledusskapī.

  • Ja esi iesācējs kūpināšanā, tad, izlasot šo rakstu, uzzināsi noderīgus padomus par kūpināšanas procesu kādu malku izvēlēties, kā kontrolēt temperatūru, cik ilgi kūpināt, kā zināt, ka gaļa ir gatava u.tt.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form