Etiķotais cūkgaļas šašliks padomju gaumē
Foto: Privātais arhīvs
4.2857 7
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1-1.2 kg
1-1.2 kg cūkgaļas kakla karbonāde
cūkgaļas kakla karbonāde
3
3 lieli sīpoli
lieli sīpoli
1 l
1 l ūdens
ūdens
2 TK
2 TK melnie pipari
melnie pipari
2
2 lauru lapas
lauru lapas
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
50 g
50 g etiķis 9%
etiķis 9%
ŠAŠLIKA PIEDEVAI
2-3
2-3 sīpoli
sīpoli
 
diļļu bunte
diļļu bunte
 
sāls
sāls
 
cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas etiķis
etiķis
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Šašliks un citi grila ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Trīstlitru burkā marinēts cūkgaļas šašliks padomju labākajās tradīcijās, kas baudāms ar saldskābiem, etiķotiem sīpoliem – kas var būt labāks par šo! Recepti iesaka mūsu lasītājs Agris Pontāgs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļu sagriež gabaliņos. Sīpolus sagriež plānos pusapļos. Gaļu un sīpolus kārtām liek trīslitru burkā.

    Gatavo marinādi. Ūdenī ieber garšvielas, etiķi un samaisa, līdz sāls un cukurs izšķīst. Pārlej šašliku ar marinādi. Pēc 12 stundām šašliks ir gatavs cepšanai.

    Piedevām smalki sagriež sīpolus, pievieno sakapātas dilles, sāli, cukuru un etiķi pēc garšas, visu samaisa.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form