Foto: Privātais arhīvs

"Tasty" lasītājs Jānis Kursītis recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka turku zirņu kotlešu jeb falafeļu recepti.

60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 gkonservēti turku zirņi, šķidrums noliets1 sarkanais sīpols, vidēji liels4 ķiploka daiviņas pēc garšassāls un malti melnie pipari saujadilles, sakapātas3 ĒKmilti eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Zirņus sablendē vai saspaida ar dakšiņu.

2

Pievieno sīki sakapātu sīpolu, caur spiedi izspiestus ķiplokus un pārējās sastāvdaļas. Visu samaisa, bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī uz stundu.

Foto: Privātais arhīvs
3

Veido kotletītes un apcep pannā sakarsētā eļļā zeltainas no abām pusēm.

Foto: Privātais arhīvs

Falafeles labi garšos gan siltas, gan jau atdzisušas.

Tu taču piekritīsi, ka panna ir viens no spēcīgākajiem "ieročiem" virtuves piederumu "arsenālā". Karbonādes, sacepumi, kotletes, pīrādziņi, mērces, sautējumi un pankūkas – tā vien šķiet, ka, liekot lietā izdomu, pannā var pagatavot teju visu!

Padalies ar saviem knifiņiem, kā tu liec lietā šo daudzveidīgo virtuves piederumu: līdz 1. martam pagatavo pannā savu mīļāko ēdienu – ceptu vai sautētu, grauzdētu vai šmorētu, pieraksti recepti, nofotografē gala rezultātu un atsūti mums. Ļoti iespējams, tieši tev uzspīdēs veiksme!

Vairāk par konkursu lasi te!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!