Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

Maltās gaļas ruleti, kas daudzās mājās tiek dēvēta par falšo zaķi, var ēst gan siltu ar piedevām, gan aukstu uz maizītes. Ja pērk nezināma sastāva iepriekš samaltu gaļu, tad nekā laba tur patiesi nevar būt. Taču, nopērkot labu gaļu un pašam samaļot, sanāk ļoti gards un veselīgs ēdiens. Recepti iesaka bloga Gards, ka nenoēsties! autore.

10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gcūkgaļa, liesa500 gliellopa gaļa, leisa3 gab.baltmaizes šķēles100 mlpiens1 gab.sīpols3 gab.ķiploka daiviņas2 gab.olas pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti pēc garšasrozmarīns

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

2

Sagriež gaļu gabaliņos, izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu vienu, pēc tam otru reizi. Izmaļ arī sīpolu, ķiplokus un izmērcētu baltmaizi. Ja izmanto virtuves kombainu - saliek gaļu, četrās daļās sagrieztu sīpolu, ķiploku daivas, maizīti un smalcina. No sākuma "pulse" (ledus smalcināšanas) režīmā kādas 4-5 reizes, tad uz minimāliem apgriezieniem, līdz panākta vēlamā konsistence.

3

Saliek malumu bļodā, pievieno atlikušo pienu, ja tāds palicis no maizes mērcēšanas, olas, sāli, piparus un rozmarīnu. Ar pēdējo nevajadzētu ļoti aizrauties, kādu šķipsnu, ne vairāk, lai pilnībā nenomāktu gaļas garšu. Lielāki rozmarīna daudzumi labāk piederas jēra gaļai. Ar rokām rūpīgi visu samaisa tā, lai masa kļūst vijīga.

4

Uz plāts uzklāj cepamo papīru un liek virsū gaļas masu. Ja tā ir gaužām lipīga, saslapina rokas aukstā ūdenī. Izveido klaipiņu, nolīdzina virsmu un sānus. Liek cepeškrāsn un cep, līdz gatavs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!