Foto: 3 Muskatrieksti

"Ferrero Rocher" konfekšu cienītāji noteikti novērtēs šo desertu, saka recepšu bloga 3 Muskatrieksti veidotājas, kuras radījušas šo burvīgo recepti. Desertu vēlams gatavot mazos trauciņos nelielās porcijās, jo tas ir sātīgs un kalorijām bagāts. Šajā desertā apvienots lazdu riekstu un cepumu kraukšķis ar šokolādīgu saldu krēmu un patīkami atsvaidzinošu laima krēmu, kopīgi veidojot ļoti gardu garšu kombināciju.

140Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
6 gab."Belvita" cepumi ar riekstiem30 glazdu rieksti30 gsviests250 gmascarpone siers300 gsaldais krējums 35%100 g"Nutella" krēms2 TKcukurs0.5 gab.laims8 gab.Ferrero Rocher konfektes

Sagatavošana

1

Pagatavo pamatnīti: cepumus sasmalcina ar stampiņu, apgrauzdētus lazdu riekstus ber uz dēlīša un uzmanīgi sasmalcina ar nazi. Izkausē sviestu, sajauc to kopā ar sasmalcinātajiem cepumiem un lazdu riekstiem, vienlīdzīgi izdala pa 8 trauciņiem un ar stampiņu nedaudz piespiež.

Foto: 3 Muskatrieksti
2

Bļodā liek saldo krējumu, cukuru un ar mikseri vai putojamo slotiņu saputo līdz šķidrām putām. Pievieno mascarpone sieru un pavisam īsi saputo tos kopā līdz viendabīgai konsistencei.

3

Pusi no sagatavotā krēma atliek atsevišķā bļodiņā. Vienai krēma daļai pievieno "Nutella" krēmu un iemaisa vai pavisam īsi saputo ar mikseri. Otrai daļai pievieno svaigi spiestu sulu no 1/2 laima un iemaisa vai pavisam īsi saputo ar mikseri. Tā kā krēmā ir saldais krējums, svarīgi krēmu nepārputot.

Foto: 3 Muskatrieksti
4

Brūno krēmu pilda konditorejas tūtā, nogriež tai galiņu un vienlīdzīgi iepilda 8 trauciņos virs cepumu un riekstu pamatnītes. Katru trauciņu pasit pret galda virsmu tā, lai krēma masa izlīdzinās un no tās iznāk ārā gaisa burbulīši.

5

Balto krēmu iepilda citā konditorejas maisiņā, kurā ievietots dekoratīvais uzgalis, un vienlīdzīgi izspiež virs brūnā krēma.

6

Uz katra deserta uzliek 1 "Ferrero Rocher" konfekti.

Foto: 3 Muskatrieksti
7

Sagatavotos desertiņus var ēst uzreiz, taču tie būs daudz gardāki, ja vismaz pāris stundas būs pastāvējuši ledusskapī.

Ieteikumi gatavošanai

Vai "Belvita" riekstu cepumus var aizstāt ar citiem cepumiem? Var, taču tieši "Belvita" riekstu cepumi te iederēsies vislabāk.

Kā apgrauzdēt lazdu riekstus? Visātrākais veids ir riekstus vienā kārtiņā izbērt uz sausas pannas un, ik pa laikam horizontāli pakratot pannu, riekstus apgrauzdēt, līdz tie kļūst viegli brūni. Ja riekstiem bija miziņas, tad šādiem karstiem tos būs ļoti viegli noņemt, riekstus uzberot uz kokvilnas virtuves dvielīša, otru dvieļa galu pārklājot pāri riekstiem un ar rokām rūpīgi bužinot riekstus, kamēr miziņas nonāk nost. Mēs parasti apgraudzējam lielākus riekstu krājumus un uzglabājam tos stikla burkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!