Fežuada – sātīgs pupiņu sacepums ar desiņām
Foto: Ilze Pētersone
4.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Fežuada – ļoti vienkāršs un sātīgs brazīliešu ēdiens. Recepti no šīs saulainās zemes atvedis Egils Zariņš.

Pagatavošana

Sīpolus un ķiplokus sagriež gabaliņos un pannā apcep olīveļļā, lai kļūst caurspīdīgi.

Pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu gaļu un desas, pasautē.

Pieliek pāris ēdamkarotes tomātu pastas un stiprāk pakarsē.

Pielej sarkanvīnu un turpina karsēt.

Beigās pievieno pupiņas, piparus, sāli un visu sautē.

Pasniedz ar vārītiem rīsiem piedevās, dekorējot ar pāris apelsīnu šķēlītēm.

Comment Form