Figūrai nekaitīgs svētku rasols
Foto: Publicitātes foto
5.0000 1
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 vārīti vistu stilbiņi (bez ādas)
vārīti vistu stilbiņi (bez ādas)
2
2 lieli, ar mizu vārīti kartupeļi
lieli, ar mizu vārīti kartupeļi
2
2 ar mizu vārīti burkāni
ar mizu vārīti burkāni
4
4 vārītas olas
vārītas olas
200 g
200 g konservēti zaļie zirnīši
konservēti zaļie zirnīši
4
4 marinēti gurķi
marinēti gurķi
1
1 sīpols
sīpols
mērcei:
300 g
300 g grieķu jogurts
grieķu jogurts
1 ĒK
1 ĒK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
4 ĒK
4 ĒK rapšu eļļa
rapšu eļļa
1 ĒK
1 ĒK sojas mērce
sojas mērce
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti pipari
malti pipari
  • Gaļas salāti
  • Pasaules Virtuve
  • Klasisks rasols ir viens no biežāk gatavotajiem svētku ēdieniem, bet parasti tas asociējas ar kaut ko treknu un neveselīgu – šī recepte pierāda, ka rasols, aizstājot dažas sastāvdaļas ar veselīgākām alternatīvām un majonēzes vietā pagatavojot vieglu mērci, var būt gan veselīgs, gan vienkārši pagatavojams, gan tikpat garšīgs, kā ierasts! Recepti sadarbībā ar ''Elvi'' piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā bļodā gatavo mērci. Kārtīgi samaisa kopā visas sastāvdaļas, lai iegūtu viendabīgu masu. Iegūto mērci pagaršo, un, ja nepieciešams, tai pievieno vēl sinepes vai garšvielas. Gatavas mērces garšai jāatgādina pierastās majonēzes garša.

    Vārīto vistas gaļu atdala no kauliem, sagriež smalkos kubiņos. Vistas gaļa rasolā aizvieto ierasto desu, bet vienlaikus padara rasolu veselīgāku.

    Smalkos kubiņos sagriež arī kartupeļus, burkānus, olas un gurķus. Ļoti smalki sakapā sīpolu (to rasolam var arī nepievienot).

    Visas sagrieztās sastāvdaļa samaisa, pievieno masai konservētos zaļos zirnīšus, pirms tam nolejot zirnīšiem lieko šķidrumu. Salātus aplej ar sākumā pagatavoto mērci un kārtīgi samaisa.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form