Fiksa un atsvaidzinoša tortīte bez lielās kulšanas un cepšanas.

Lielā bļodā ielej jogurtu (+uzputotu putukrējumu/biezpienu), iemaisa iekšā izkausētu želatīnu.

Kad masa sāk nedaudz sabiezēt, iejauc iekšā sagrieztus augļus. Ļauj vēl nedaudz sabiezēt.

Tad lej iekšā formā - paņem kādu no Pyrex plakanajām veidnēm (nu jau gandrīz visiem ir). Izklāj ar polietilēna plēvi.

Tad virspusi noklāja ar piparkūku cepumiem (vēlams nedaudz apmērcēt sīrupā, citādi tie ilgi paliek cieti).

Liek ledusskapī, lai sastingst. Pirms pasniegšanas izgāž no veidnes uz liela šķīvja (tā, lai cepumi ir apakšā).

*** želantīnu ieber glāzē un aplej ar aukstu ūdeni. Tad dažas stundas uzbriedina, kamēr paliek pavisam stingrs. Pēc tam liek karsta ūdens peldē uz pavisam lēnas uguns un izkausē, kamēr paliek pavisam šķirds un caurspīdīgs. Tad lej iekšā pie vajadzīgā šķidruma.

Iesūtīja: Pūķīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!