
Vienkāršais un fiksais ābolu rausis ar krējuma mērci darbdienu kārumam vai svētkiem.
Sakuļ 2 olas ar nepilnu glāzi cukura, pielej klāt 1 glāzi kefīra (vai pusglāzi skāba krējuma) un iemaisa 2 glāzes miltu, kuriem piejaukta 1 tējkarote cepamā pulvera.
Lej mīklu veidnē vai uz plāts, pa virsu sakārto ābolu šķēlītes.
Gardumam pārlej mērci, ko pagatavo, sakuļot visas mērces sastāvdaļas viendabīgā masā.
Kūka izcepas ātri, pa kādām 25-30 minūtēm, bet tas atkarīgs no cepeškrāsns un plāts lieluma - seklā, lielā veidnē kūka izcepsies ātrāk, bet dziļākā var būt jācep pat 40 minūtes, pārbaudot gatavību ar kociņu.
Iesūtīja: Suzanna