Foto: DELFI
Šis ir deserts, ko ērti pagatavot reizēs, kad gaidāmi pēkšņi viesi vai arī pašiem jādodas ciemos, bet ar veikalā pirktu kūku negribas samierināties. Gardais ogu un bezē saldais pazudīs neticamā ātrumā, un skaidrs, ka ar vienu porciju nepietiks.
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 mlsaldais krējums100 gcukurs šķipsnavaniļas cukurs300 gbezē cepumi400 gsaldētas ogas pēc izvēles (avenes, ķirši, zemenes, kazenes, smiltsērkšķi utt.)

Sagatavošana

1

Atlaidini saldētās ogas.

2

Lielā bļodā ielej saldo krējumu (svarīgi, lai tas nav sasilis istabas temperatūrā) un ar mikseri puto, līdz kļuvis gaisīgāks. Tad pamazām pa karotei pievieno cukuru un turpini putot. Tā turpini, līdz pievienots viss cukurs un putukrējums ir gandrīz stingrs, bet vēl viegli smērējams. Īsi pirms putošanas beigām pievieno arī vaniļas cukuru.

3

Lielā bļodā vai lēzenā traukā izkārto bezē cepumus, tad pa virsu liec atlaidinātās ogas un izlīdzini putukrējumu. Turpini šādā pašā secībā veidot kārtojumu. Virskārtā atstāj saldo krējumu un tam pa virsu izkārto bezē un ogas.

4

Liec bļodu ar saldo kārtojumu ledusskapī ievilkties vismaz uz stundu.

Tasty.lv iesaka - protams, vieglākais ceļš ir iegādāties jau gatavus bezē cepumus, taču vērts tos pagatavot arī pašam. Būs divtik liels lepnums par gala rezultātu. Lūk, arī recepte, kā pagatavot bezē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!