Foto: Shutterstock
Kas gan būtu gada siltā sezona bez saldējuma! Ja esi pieņēmis, ka pašam pagatavot saldējumu ir pārāk sarežģīti, nāksies to pieņemt kā stereotipu, jo šī recepte ir katram pa spēkam, turklāt rezultāts garšos tik labi, ka roka nemaz vairs nesniegsies pēc veikalā nopērkamajiem saldējumiem.
240Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 ggrieķu jogurts300 gsaldētas ogas pēc izvēles (upenes, mellenes, zemenes, jāņogas u.c.)4 ĒKmedus

Sagatavošana

1

Blenderī sasmalcina ogas putriņas konsistencē. Tas nekas, ja pagadās kāds lielāks gabaliņš - tas saldējumam piešķirs tikai labāku garšu. Ja vēlies saglabāt ogu gabaliņu struktūru, sablendē tikai daļu ogu, pārējo atliekot un vēlāk iemaisot masā.

2

Bļodā liek jogurtu, pievieno medu* un rūpīgi samaisa, lai tas sajaucas un nedaudz pakūst. Tad pievieno sasmalcinātās ogas un viegli iemaisa. Centies nemaisīt ļoti cītīgi, citādi masa kļūs pārāk šķidra.

3

Sagatavoto masu pilda plastmasas kārbā, saldējuma formās un liek saldētavā. Ja ir saldējuma mašīna, pilda masu tajā un ļauj tai padarīt darbiņu. Izmantojot saldētavu, var ik pēc 15 minūtēm masu apmaisīt, lai neveidotos lieli kristāla graudi. Jogurta masa sastings aptuveni 3-4 stundās, bet vēl labāk, ja atstāsi to saldētavā uz nakti.

Saldējums sanāks ne tik stingrs, tomēr gana atsvaidzinošs.

*Ar medus pievienošanu var variēt pēc gaumes. Tā kā masa garšos pirms saldēšana, tāpat tā garšos arī pēc sasaldēšanas, tāpēc noteikti pagaršo, vai jogurta masa nav par skābu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!