Foto: Shutterstock
Iespējams, sākotnēji varētu šķist, ka šāda garduma pagatavošana prasīs šefpavāra cienīgas iemaņas, taču patiesībā kārums ir vieglāk par vieglu pagatavojams, un rezulāts cerības pilnībā attaisnos. Tā kā rabarberu sezona turpina ritēt pilnā sparā, šī var būt ļoti laba alternatīva ierastajām rabarberu plātsmaizēm un klimpu zupai.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 grabarberi pēc garšascukurs1 ĒKkukurūzas ciete tostermaize vaniļas mērce eļļa vai sviests ietaukošanai

Sagatavošana

1

Vispirms pagatavo pildījumu. Nomizo un mazākos gabaliņos sagriez rabarberus. Liec katliņā kopā ar cukuru, kukurūzas cieti un karsē, līdz masa sabiezē un rabarberi kļuvuši mīkstāki.

2

Karstumizturīgos trauciņos, bļodiņās vai mafinu pannas iedobītes ietauko ar eļļu vai sviestu, ieklāj gar malām tostermaizes šķēles, kam nogrieztas garoziņas. Iepildi rabarberu pildījumu, pa virsu uzliec vēl vienu gabaliņu maizes, lai pildījums nosedzas un liec cepties cepeškrāsnī 200 grādos uz 10-15 minūtēm.

3

Pasniedz ar vaniļas mērci, kuras pagatavošanas recepti atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!