Mazsālīti gurķi maisiņā
Foto: Privātais arhīvs
3.2222 36
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg gurķi
gurķi
1,5 TK
1,5 TK sāls
sāls
1 sauja
1 sauja dilles
dilles
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Sālīšana un mazsālīšana
  • Pasaules Virtuve
  • Viens no ātrākajiem veidiem, kā tikt pie mazsālītiem gurķīšiem, ir to gatavošana visparastākajā polietilēna maisiņā! Šī turklāt ir ļoti elementāra recepte, kas neprasa buršanos ar sāls un cukura proporcijām vai etiķa daudzuma noteikšanu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gurķus nomazgā un nogriež tiem galiņus.

    Gurķīšus liek maisiņā, pārber ar krietnu sauju smalki sagrieztām dillēm, smalcinātu ķiploka daiviņu un pusotru tējkaroti sāls. Maisiņu aizsien un kārtīgi sakrata.

    Maišeli liek bļodā (sālīšanās procesā izdalās gurķu sula un tā mēdz iztecēt arī ārpus maisiņa), bļodu - ledusskapī. Gurķīši gatavi jau pēc četrām stundām.

    Lai labi garšo!

    Recepte no portāla Cālis.lv Virtuves noslēpumu foruma arhīva

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form