Fiksie biezpiena plācenīši, cepti cepeškrāsnī
Foto: Sarmīte Znotiņa
2.1667 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg biezpiens
biezpiens
4
4 olas
olas
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
1 TK
1 TK dzeramā soda
dzeramā soda
 
milti (pēc vajadzības)
milti (pēc vajadzības)
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Cepumi
  • Pankūkas
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Cepeškrāsnī cepti biezpiena plācenīši, ko var ēst arī kā cepumiņus vai uzsildīt, pārlietus ar krējumu un sviestu. Recepti iesaka Sarmīte Znotiņa.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Biezpienam pievieno olas, sāli, cukuru, sodu un miltus. Miltus pievieno pakāpeniski un mīca, līdz iegūst rullējamu mīklu.

    Mīklu liek uz miltiem pārkaisītas virsmas, izrullē. Sagriež garenās sloksnēs, tad rombiņos.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Liek plācenīšus uz cepamā papīra vai ietaukotas veidnes un cep, līdz tie uzpūšas un ir zeltaini brūni.

    Padoms: ja vēlas, pēc cepšanas plācenīšus liek katliņā vai pannā, pievieno sviestu, skābu krējumu, liek uz plīts un pavāra, ik pa laikam apmaisot, līdz mērce sāk burbuļot.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form