Foto: DELFI
Recepte, ar kuru izdabāt kā izsalkušam dzīvesbiedram, tā bērniem, jo kas gan var būt labāks par makaroniem un gaļu. Neskatoties uz to, ka kaneloni trubiņu pildīšana varētu likties piņķerīgs darbiņš, šis fiksais variants būs vienkāršāks par lazanjas gatavošanu.
45Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 gab.konservēti tomāti, bundža garšvielas pēc gaumes pēc garšassāls pēc garšaspipari18 kaneloni (cannelloni)500 gliellopa maltā gaļa ķiploka daiviņa sīpols mocarella rīvēts cietais siers MĒRCEI: piens šķipsnamuskatrieksts pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Cepamtaukā ielej vienu kārbu konservētu, smalcinātu tomātu. Pārkaisa garšvielas.

2

Pāri kārto kaneloni trubiņas, kas pildītas ar maltās gaļas masu – liellopa gaļa, kas sajaukta ar smalki sagrieztu ķiploku, sakapātu sīpolu un garšvielām pēc gaumes un sajūtām, ieskaitot sāli, piparus.

3

Tā kā makaronos jau pašos miltu pietiek, ietaupīju kalorijas un netaisīju bešamelu. Tā vietā uzvārīju pienu, piebēru maltu muskatriekstu nelielu šķipsnu, sāli, piparus. Ar šo pienu pārlēju kaneloni, trauku pārklāju ar foliju un ieliku cepeškrāsnī 200 grādos.

4

Apmēram pēc 25 minūtēm virtuve jau smaržoja kārdinoši. Šķidrumu nedaudz papildināju, jo šķita, ka makaroni nekļūs mīksti. Vēl pēc aptuveni 7 minūtēm pāri saliku plucinātu mocerellu un tad jau cepu, līdz siers izkusis un nedaudz zeltains. Tā kā siera nevar būt par daudz, pirms pasniegšanas pārkaisījām ar rīvētu cieto sieru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!