Foto: Privātais arhīvs
Vienkārši pagatavojams našķis – trausli kārtainās mīklas pīrādziņi ar cukurotu garoziņu un sulīgu rabarberu vai ābolu pildījumu. Recepti iesaka Natalija Novikova.
50Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

120 gsviests1 paciņa saldētas kārtainās rauga mīklas160 gcukurs1 TKkanēlis0.33 ldzēriens "Sprite" rabarberi

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Mīklu atlaidina. Sagriež rabarberus 4-5 cm garos stienīšos apviļā cukurā .

3

Katru mīklas gabalu pārgriež uz pusēm un vēlreiz pa diagonāli uz pusēm, veidojot mīklas trīsstūrus.

4

Katrā trijstūrī ietin cukurota rabarbera gabaliņu un izvieto tos pannā, kas ieziesta ar sviestu. Rabarberus šajā receptē var aizstāt ar āboliem, zemenēm vai ko citu.

5

Atsevišķā katliņā izkausē sviestu ar cukuru un kanēli, pārlej satītajiem pīrādziņiem.

6

Tad pannā ielej gāzēto dzērienu un liek krāsnī uz 30-40 minūtēm, līdz tie pārklājas ar trauslu, kraukšķīgu, cukurotu garoziņu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!