Fiksie sīpolu gredzeni pikantā etiķa marinādē
Foto: Privātais arhīvs
1.3333 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Etiķoti saldskābas un kraukšķīgās marinētu sīpolu ripiņas būs kreptīga piedeva gan dažādiem uz grila gatavotiem ēdieniem, gan picai, kebabiem, burgeriem, kā arī siļkei ar biezpienu un jaunajiem kartupeļiem. Recepti Sīpolu ceļa konkursam iesūtījusi Edīte.

Lielu sarkano sīpolu nomizo, sagriež aptuveni 0,5 cm biezās ripās.

Liek bļodā, atdala sīpolu gredzenus vienu no otra un zem tekoša auksta ūdens uzmanīgi noskalo, viegli apmaisot ar rokām, lai nesalauztu gredzenus.

Dillēm atdala ziedus (var izmantot arī citus garšaugus vai vispār tos nepievienot).

Sīpolu gredzenus un dilles liek burciņā, pa starpām ieliekot pāris ledus gabaliņus.

Gatavo marinādi, samaisot visas sastāvdaļas.

Kad cukurs un sāls izkusis, pārlej sīpolus ar marinādi, aizvāko burciņu un liek ledusskapī.

Fiksie sīpolu gredzeni pikantā etiķa marinādē
Foto: Privātais arhīvs

Šādi sīpolus var uzglabāt vismaz nedēļu, un varbūt pat ilgāk. To gan nav izdevies pārbaudīt, jo parasti burciņas saturs tiek iztukšots daudz ātrāk.

Comment Form