Foto: DELFI
Manuprāt, katrā ģimenē, kura nav veģetārieši, viens no iecienītākajiem vakariņu ēdieniem ir makaroni jūras flotes gaumē jeb makaroni "po flotski". Vai vienkāršākā valodā – makaroni ar malto gaļu. Ja tomēr siera kūka, pēc maniem uzskatiem, lielākoties visur garšo vienādi, tad šī kulta ēdiena garša katrā ģimenē atšķiras, lai gan sastāvdaļas lielākoties tiek izmantotas vienas un tās pašas. Pavisam noteikti katram ir sava perfektā recepte makaroniem ar gaļu. Arī mūsmājās tāda bija, bet, iespaidojoties no "TikTok", ir sanācis tā, ka esam pamainījuši sava mīļākā ēdiena recepti, klāt pievienojot saldo krējumu. Ak man dieniņ, vecā recepte nu tiks nolikta malā!
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 gmaltā gaļa1 gab.paciņa makaronu1 gab.sīpols1 gab.burkāns2 gab.ķiploka daiviņas2 ĒKtomātu pasta250 mlsaldais krējums sāls pipari paprikas garšviela

Sagatavošana

1

Izvāra makaronus, kā norādīts uz paciņas.

2

Kamēr makaroni vārās, pannā uzkarsētā eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu, sarīvētu burkānu, līdz tie kļūst zeltaini brūni, un pievieno divas sasmalcinātas ķiploku daiviņas.

3

Kad ķiploks apbrūnējis, pievieno malto gaļu, vienu tējkaroti sāli, šķipsniņu paprikas garšvielas, piparus un divas ēdamkarotes tomātu pastas. Pacep pāris minūtes.

4

Tad pievieno saldo krējumu un vēl nedaudz pasutina. Obligāti nogaršo! Ja nepieciešams, pievieno vairāk sāls, tomātu pastas vai citas garšvielas.

5

Pagatavotajai masai pievieno iepriekš izvārītos makaronus.

6

Pārkaisa ar zaļumiem.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!