Fokača - itāliešu maize
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
450 g
450 g milti
milti
300 ml
300 ml ūdens
ūdens
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 TK
1 TK sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
2 TK
2 TK sausais raugs
sausais raugs
10-12 gab.
10-12 gab. olīvas
olīvas
šķipsna
šķipsna kaltēts baziliks
kaltēts baziliks
 
rozmarīns - svaigs vai kaltēts
rozmarīns - svaigs vai kaltēts
4-5 gab.
4-5 gab. ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Maize
  • Fokača ir garda un aromātiska itāliešu maize ar ķiplokiem, olīvām un garšaugiem. Tās cepšanai vari izmantot arī saulē kaltētus tomātus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā bļodā iesijā miltus, ielej ūdeni un eļļu. Pieber sāli, cukuru un raugu.

    Sāc maisīt un mīcīt. Līdz veidojas viendabīga masa un mīca vēl kādas 5 minūtes, līdz mīkla kļūst gludena ar satīna spīdumu. Pārkaisi izveidoto mīklas bumbu ar miltiem, apsedz ar dvielīti un atstāj rūgt uz 1 stundu.

    Tad pievieno sasmalcinātas olīvas, ķiplokus, baziliku, rozmarīnu un izmīci vēlreiz.

    Tagad mīklu klāj uz plāts, to ar rokām pavelkot, lai biezums ir apmēram 2-3 cm.

    Tai nav jābūt vienmērīgai pa visu plāti. Tad pārkaisi ar miltiem apsedz ar dvielīti un atstāj uzrūgt vēl uz 2 stundām.
    Krāsni uzkarsē līdz 230*C un liec iekšā maizi un cep apmēram 20 minūtes.
    Kad maize izņemta no plīts, apslaka to ar ūdeni (lai neveidojas pārāk cieta garoza) un ļauj tai padzist.


    Maize gatava, visgaršīgāk to lauzt ar rokām.
    Iesūtīja: Karīna

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form